Başıboş köpek yasası Genel Kurul'a geliyor: Hayırlı olsun

Başıboş köpek yasası Genel Kurul'a geliyor: Hayırlı olsun

Meclis’teki komisyonda görüşülen başıboş köpek sorununa ilişkin kanun teklifi onaylandı. Güvenli Sokaklar Derneği temsilcisi Avukat Meltem Zorba, haftaya Genel Kurul’a gelecek kanun teklifini, “Hayırlı olsun” diyerek yorumladı.

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi onaylandı. 29 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’na gelmesi beklenen kanun teklifinde başıboş köpek sorununun çözümü için “yakala-aşılat-kısırlaştır-sahiplendir” ilkesi benimsendi. Sözde hayvanseverlerin çarpıttığı ötanazi ise Veterinerlik Hizmeti Kanunu’ndaki şartlara bağlanarak komisyondan geçti.

Ulus gazetesinden Cemal Emre Kurt'un haberine göre, Hayvanları Koruma Kanunu’nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifinin onaylanmasının ardından ilk açıklama Güvenli Sokaklar Derneği Temsilcisi Avukat Meltem Zorba’dan geldi. Avukat Meltem Zorba, “5199 sayılı Kanun değişikliği komisyonda onaylandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Medeniyete ve temiz sokaklara bir adım daha yaklaştık. Vatana millete hayırlı olsun” dedi. Vatandaşlar ise “Rahat uyu Mahra” yorumunu yaptı.

3-001.jpg

TEKLİFİN AYRINTILARI BELLİ OLDU

Bir süredir sözde hayvanseverlerin çarpıtarak “Katliam Yasası” şeklinde lanse ettiği başıboş köpek sorununa ilişkin kanun teklifi TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nda onaylandı. 29 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’na gelmesi beklenen kanun teklifinde başıboş köpekler için “yakala-kısırlaştır-yerine bırak” ilkesi terkedilerek “yakala-aşılat-kısırlaştır-sahiplendir” ilkesi benimsendi.

Ayrıca sözde hayvanseverlerin çarpıttığı “uyutma” seçeneği de kanuna eklendi. Bakımevine alınan köpeklerden insan ve hayvan hayatı ve sağlığı için tehlike oluşturan, kontrol edilemeyen, bulaşıcı veya tedavi edilemeyen hastalığı bulunan ya da sahiplenilmesi yasak olanların uyutulacağı belirtildi. Aynı zamanda başıboş köpeklerle ilgili sorumluluk belediyelere verildi. Sahipli hayvanın terkedilmesi ve bakımevleri dışına bırakılması yasaklanarak yaptırım getirildi.

2-001.jpg

MEDENİYETE BİR ADIM DAHA

Kanun teklifinin onaylanmasını değerlendiren Güvenli Sokaklar Derneği temsilci Avukat Meltem Zorba, “5199 sayılı Kanun değişikliği komisyonda onaylandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Medeniyete ve temiz sokaklara bir adım daha yaklaştık. Vatana millete hayırlı olsun” dedi. Vatandaşlar ise “Rahat uyu Mahra” ve “Keşke yaşanmasaydı ama milyonlarca arkadaşını kurtardı. Huzur içinde uyusun meleğimiz” yorumunu yaptı.

4.jpg

BU KEZ DOSYA FIRLATTILAR

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu’nun kanuna dair ilk toplantısı TİP ve DEM’li vekillerin başıboş köpek sorunu mağduru ailelere sözlü saldırılarıyla gündeme gelmişti. Son toplantı ise Komisyon Başkanı Vahit Kirişçi’ye yapılan çirkin harekete sahne oldu. İlk toplantıda başıboş köpeklerin kovalaması sonucu geçirdiği trafik kazasında kızları Mahra’yı kaybeden Murat ve Derya Pınar’a “Şovcu” diyen sözde hayvansever TİP ve DEM’li vekiller, bu kez Vahit Kirişçi’ye dosya fırlattı. Komisyonun toplandığı salona alınmayan bazı sözde hayvanseverler ise toplantıyı sabote etmeye çalıştı.

Kaynak:Ulus gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.