Başbakanlık çalışanları mesleğe göre dağıtılacak

Başbakanlık çalışanları mesleğe göre dağıtılacak

Yeni sisteme geçişle birlikte kapatılan başbakanlık ve bakanlık çalışanları, yürürlüğe giren kararnamelerle birlikte oluşturulan bakanlık, ofis ve kurullarda görevlendirilecek. Şu an yeni görev bekleyen personellerin dağıtımı mesleklerine göre yapılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM’de önceki gün yemin etmesiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başladı. Türkiye’ye çağ atlatması düşünülen yeni sistemle birlikte 26 olan bakanlık sayısı 16'ya inmiş oldu. Hal böyle iken kapatılan başbakanlık, bakanlık ve birleştirilen bakanlıklardaki binlerce personel ile yıllardır başbakanlığa ve bakanlıklara hizmet veren kamu binalarının ve demirbaşların durumu merak konusu olmaya başladı. 

ÇALIŞANLAR MAĞDUR EDİLMEYECEK

yeni-sistem-teskilat.jpg

Edinilen bilgilere göre lav edilen başbakanlık ve bakanlıklarda çalışan personeller mağdur edilmeyecek. Yeni dönemde kapatılan devlet kurumlarına yıllarca emek veren başbakanlık ve bakanlık çalışanları, personel ihtiyacı olan diğer bakanlıklara ya da devlet kurumlarına mesleğine göre dağıtılacak. Bazı personeller ise Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan ofisler ile kurullarda görevlendirilecek. Şu anda eski görev yerinde çalışan binlerce personelin önümüzdeki günlerde yeni görev yerlerine geçmesi bekleniyor. 

KİRALIKLARIN BAZILARI KAPATILIYOR

Kapatılan başbakanlık ve bakanlık binalarının da akıbeti merak ediliyor. Söz konusu binaların, ihtiyaç dahilinde yeni kurulan bakanlıklar ile ofis ve kurullara devredileceği konuşuluyor. Yeni dönemde kapatılan ya da birleştirilen bakanlıklara geçmişte hizmet veren; ancak bakanlıkların kiracı konumunda olduğu binalardan bazılarının tasarruf amaçlı kapatılacağı düşünülüyor. Demirbaşların ise ihtiyaç dahilinde diğer kurumlarda kullanılacağı kaydediliyor. 

HESAPLAR YENİLENECEK 

Kapatılan başbakanlık ve bakanlıkların web siteleri ile sosyal medya hesapları henüz güncellenmedi. Önümüzdeki günlerde bu konularda da bir güncelleme yapılacağı bazı hesapların kapatılacağı belirtiliyor.  

10 BAKANLIĞIN İSMİ AYNI KALDI

Yeni sistemde Adalet Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının içerisinde olduğu 10 bakanlığın ismi aynı kaldı. 

YENİ SİSTEMDE BİRLEŞTİRİLİP İSMİ DEĞİŞEN BAKANLIKLAR

Yeni sistemde Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı birleştirildi. Yeni ismi Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı oldu. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı birleştirildi yeni ismi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak değiştirildi. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı birleştirildi yeni ismi Ticaret Bakanlığı oldu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su İşleri Bakanlığı birleştirildi yeni ismi, Tarım ve Orman Bakanlığı olarak değiştirildi. Avrupa Birliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığının bünyesine katıldı. Maliye Bakanlığı’nın yeni ismi Hazine ve Maliye Bakanlığı oldu. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının yeni adı ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı oldu.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.