Bariyerli önlem

Bariyerli önlem

Anafartalar Caddesi ile Bentderesi arasında bulunan Kevgirli Sokak'taki çift şeritli yol, beton bariyerlerle ikiye bölündü. Bununla birlikte sürücülerin, karşı şeride kontrolsüz bir şekilde geçmesi ve trafiği tehlikeye atması engellendi.

Ulus'taki Anafartalar Caddesi ile Bentderesi arasında bulunan Kevgirli Sokak'taki çift şeritli yolla ilgili birtakım yeni trafik önlemleri alındı. Trafiği tehlikeye atmasından dolayı araçların karşı şeride geçmesini engellemek için çift şeritli yol, beton bariyerlerle ikiye bölündü. 3 metre uzunluğundaki belli bir sırayla yola yerleştirilen bariyerlerin yerden yükseklikleri ise 30 santim. Beton bariyerin arasında yayaların geçişini kolaylaştırmak için boşluk da bırakıldı.   

BİRKAÇ AY ÖNCEDE KONİ KOYULMUŞTU
Söz konusu yola Hisar Parkı Caddesi ile Konya Sokak'tan araçlar kontrolsüz bir şekilde giriyor, bu durum bölgedeki trafiği artırdığı gibi üzücü kazalara da sebebiyet veriyordu. Birkaç ay önce de araçların karşı şeritten geçişini engellemek için çift şeridin ortasına trafik konisi konulmuş ancak bu geçici çözüm sürücüleri diğer şeride geçmeyi engelleyememişti.  

RİSK ORTADAN KALKTI
Ulus ile Bentderesi arasında bulunan Kevgirli Sokak'taki çift şeritli yolun beton bariyerlerle ikiye bölünmesi sonucu artık sürücüler karşı şeride geçip trafiği riske atamıyor. Duruma sevinen bölgedeki bazı vatandaşlar, "Yolun ikiye ayrılması ile buradaki trafik de rahatladı. Önceden sürücüler, şeritler arasında bir engel olmadığı için karşı şeride kolaylıkla geçebiliyordu. Bu durumdan memnunuz" dedi.   

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM- 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.