Bakliyat satışına da başlandı: Nohut 5,5 mercimek 4,5 lira

Bakliyat satışına da başlandı: Nohut 5,5 mercimek 4,5 lira

Meyve ve sebzeden sonra tanzim satış noktalarında dün itibari ile bakliyat satışı da başladı. Nohut 5 buçuk mercimek ise 4 buçuk liradan alıcı buluyor.  

Meyve ve sebzeden sonra tanzim satış noktalarında dün itibari ile bakliyat satışı da başladı. Nohut 5,5 mercimek ise 4,5 liradan alıcı buluyor.  Tezgâhlarda nohut ve mercimeğin yanı sıra elmada yerini aldı. Nohut 5,5 liradan mercimek 4,5 liradan satılmaya başlandı. Pirinç ise tezgâhlardaki yerini haftaya alacak. Kilosu 6 liradan satışa sunulacak. Nohut ve mercimek 2'şer kiloluk paketlerde satışa çıkarken, pirinç ise haftaya 5 kiloluk paketlerde satışa çıkacak. Elma ise tanzim satış noktalarında kilosu 3 liradan satışa sunuldu.

BAKLİYAT SATIŞINA DA BAŞLANDI

Ankara'nın 30 ayrı noktasında kurulan ve haftanın 7 günü açık olan Tanzim Satış Noktalarında; Nohut, Pirinç ve Yeşil Mercimek ile Elma satışı İstanbul ile eş zamanlı olarak dün tezgâhlarda yerini aldı. Halk Sebze Tanzim Satış Noktalarına İzmir, Ankara, Mersin, Antalya ve Kütahya'daki Tarım Bakanlığı Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığıyla ulaştırılan 10 sebzeden sonra Bakliyat ürünleri de 2 kilogramlık paketler halinde Toprak Mahsulleri Ofisi’nden temin edildi.
 
NOHUT 5,5, MERCİMEK 4,5 LİRA

Nohut 5,5 liradan mercimek 4,5 liradan satılmaya başlandı. İlk kez satış noktalarındaki tezgâhta yerini alan Elma ise 3 liradan satışa sunuldu. Komisyoncuları aradan çıkararak yüksek fiyatlı ürünlerin düşük fiyatlarla vatandaşlara ulaştırıldığı Tanzim Satış Noktalarında, peşin ya da kredi kartı ile ödeme yapılabiliyor.  

Emrah Özcan/HABERVAKTİM-

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.