Baki Demirbaş: Çubuk'a metro, Karagöl'e balon turu getireceğim

Baki Demirbaş: Çubuk'a metro, Karagöl'e balon turu getireceğim

AK Parti'nin Çubuk adayı Baki Demirbaş, projelerini gazetemize anlattı. Demirbaş, ilçeye 12 KM'lik metro hattından, Karagöl'de düzenlenecek balon turlarına dek pek çok konuda özel açıklamalarda bulundu.

AK Parti Çubuk Belediye Başkan Adayı Av. Baki Demirbaş, gazetemize konuştu.

Çubuk halkına bir vefa borcu olduğunu belirten Demirbaş, göreve gelmesi halinde Çubuk’a değer kazandıracağını düşündüğü projelerini açıkladı.

Dünyaca tanınan Çubuk’u tam anlamıyla bir marka haline getirmek için mesai harcayacağını belirten Demirbaş, turşu ile özdeşleşen ilçeyi doğa, sağlık turizm ve en büyük hayvancılık merkezi haline getirecek projelerinin olduğunu da kaydetti.

dsc_0618.jpgDemirbaş, 31 Mart seçimlerini rekor bir oyla taçlandıracaklarını da söyledi.

-Sizi kısaca tanıyabilir miyiz? Bakir Demirbaş kimdir?

1976 Çubuk Camili Köyü doğumluyum. İlk orta ve lise tahsilimi Çubuk’ta tamamladım. 1998’de Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdim. 1999’da Ankara Barosu’na bağlı olarak stajımı tamamladım. 2001’de serbest olarak Çubuk’ta meslek hayatıma başladım. 18 senedir ilçemde Avukat olarak görev yapıyorum. 

49693401_103997140683251_8877538010300678144_n.jpgÇUBUK’A VEFA BORCUM VAR

-Siyasi hayatınız ne zaman başladı?

2008’de siyasi hayatım başladı. AK Parti’de 5 sene ilçe başkan yardımcılığı yaptım. O dönemde Tuncay Acehan Beyin belediye başkan adaylığı söz konusu olunca 2013’te ilçe başkanlığı görevine atandık. 1 Aralık’ta belediye başkan aday adaylığı için görevimizi bıraktık. 31 Aralık’ta da görev tevdi edildi. Ben önce Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Genel Merkez Teşkilatımıza, İl Başkanımız Hakan Han Özcan’a ve yönetimine, Çubuk halkımıza teşekkür ediyorum. Bu görev bize tevdi edildi biz hem mutlu olduk hem de büyük bir sorumluluğu üzerimize aldık, bunun bilincindeyiz. Çubuk halkımızı kucaklayarak çalışmalarımıza başladık. Halkımızın desteğiyle doğduğum, büyüdüğüm yere hizmet etmek istiyorum. Siyasete girerken de hedefim buydu. Çubuk halkına bir vefa borcum var.

tursu-festivali.jpgTURŞU FESTİVALİ DAHA DA BÜYÜTÜLECEK

Çubuk ilçeyle özdeşleşmiş turşuyla ve Uluslararası Turşu Festivali ile ismini dünyaya duyurdu. Göreve gelmeniz halinde bu konuda yeni çalışmalarınız olacak mı?

-Çubuk Ankara’nın kuzeyinde yer alan, kabuğunu kıran, gelişen, tanınırlığı ve ve cevher anlamında değerleri olan bir ilçemiz. Eski belediye başkanımız Adem Tuğluca zamanında başlatılan Turşu Festivali var. Bugüne kadar 13’üncüsü yapıldı ve Çubuk’un büyük bir tanıtımı oldu. Bölgemiz nihayetinde bir tarım ve hayvancılık bölgesi. Bu festivali daha büyütüp ve genişletip ilçemize çok daha fazla katkı sağlayacak şekilde yapacağız. Bu festivaller Çubuk ile özdeşleşmiş bir organizasyon oldu. Artık herkes Çubuk festivalinin yapılmasını merakla bekliyor. 

AGAT TAŞI İNŞAAT SEKTÖRÜNDE DE KULLANILACAK

-Çubuk’un önemli ekonomik bir değeri olan Agat taşıyla ilgili de yeni projeler gündeme gelecek mi?

agat-tasi.jpgÇubuk için değerli bir maden. Bununla ilgili Tuncay Başkanımız üniversite ile birlikte çalışmalar yaptırmıştı, atölyeler kuruldu. Şu an süs eşyası olarak değerlendirilen Agat taşının sanayi ortamında ve inşaat sektöründe kullanılması için çalışacağız. Rezervi göz önüne alırsak daha büyük sektörlerde kullanılabilecek bir durum söz konusu. Bunu geliştirmek adına çalışmalarımız olacak. Örneğin evlerde dekorasyon anlamında kullanılmasını sağlayacağız. 

12 KM’LİK HAFİF RAYLI METRO GELECEK

-Çubuk’a kadar uzanması planlanan metro çalışması ne aşamada? 

Esenboğa Havaalanı’ndan Ankara’nın merkezine metro ile ulaşılması için hem Cumhurbaşkanlığımız hem de ilgili bakanlığımız projelerini hazırladı. Mehmet Özhaseki Başkanımız da projelerinde bunu açıkladı. İnşallah Metro havaalanına oradan Yıldırım Beyazıt Üniversitesi’ne oradan da hafif raylı sistemle Çubuk’a kadar uzanacak. 12 kilometrelik modern metro hattının ilçemize gelmesi için çalışacağız. Çalışmalarla ilgili şu an büyük gelişme var. Buna yönelik imar çalışmaları tamamladı, dosyası hazır ve bakanlığa da sunuldu.

termal-tesis.jpgMELİKŞAH’A TERMAL TESİS PROJESİ 

-Havaalanının karşısındaki Melikşah’da bulunan doğal sıcak su kaynağı ile ilgili bir projeniz olacak mı?

Melikşah bölgemizde Özel İdare’ye bağlı olan yarı olimpik bir yüzme havuzumuz vardı. Özel sektöre verildi, işletmede sıkıntı oldu şimdi kullanıma kapalı. Bizim en önemli projelerimizin biri de bu kaynağı çok verimli modern tesislerle ve iyi bir işletmeciyle kullanmak. Bölgeye sağlık amaçlı içinde otel, pansiyonların bulunacağı güzel bir termal tesis kurup hizmete açmak.  Buradaki kaynak suyu hem mineral hem de sıcaklık açısından diğer termal sularına çok daha iyi. Kaynaktan 43 derece çıkıyor. Ne soğutmaya, ne de ısıtmaya ihtiyaç var. Suyu soğutmak için soğu su eklenmesine ve suyu değerini bozmaya gerek kalmıyor. İnsanların girmesi için önerilen en uygun derece 32 ila 42’dir. Hacılar Köyü’nde de bir şelalemiz bulunuyor. 

ÜRETİCİLERE DESTEK SÖZÜ

-Hayvancılıkla ilgili projeleriniz nelerdir?

Etimiz ilçemizde ekonomik değerlerimizden birisidir. Hayvancılıkla uğraşan üreticilerimizi her zaman desteklemeye hazırız. Önlerini de açmaya hazırız. İnşallah Çubuk hayvancılık ve et konusunda eski günlerini yaşayacak.

balon-turu.jpgÇUBUK'A NEVŞEHİR MODELİ

-Çubuk’taki doğal alanları yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağına getirmek için projeleriniz nelerdir?

İlçemizde doğaseverler ve stres atmak isteyenler için çok sayıda nokta var.  Örneğin Karagöl ve Çubuk Barajı’nı Ankara’da hemen hemen herkesin bildiği yerdir. Ankara’da Mogan ve diğer büyük parklar yapılmadan önce insanların ilk tercih ettiği yer buralardı. Ankara’nın en yüksek 3. dağı Mire burada. İlçemize yerli ve yabancı turist çekmek için doğallığı bozmadan yeni düzenlemeler yapmayı düşünüyoruz. Buralarda Nevşehir’deki gibi uçan balon getirip seyahat imkanı yaptırılabilir. Özellikle Karagöl’ün sonbahar ve kış görüntüleri, tablo gibi. Her mevsimimiz ayrı bir güzel. O güzelliği havadan seyretme imkanı oluşturmak istiyoruz. İlçedeki eski yapıları da daha verimli değerlendirmek için kaymakamlığımız için görüştük. Hamamönü’ndeki hava burada da oluşacaktır.

dsc_0626.jpgREKOR BEKLENTİSİ

Önümüzdeki seçimlerde beklentiniz nedir?

-Çubuk’ta AK Parti’ye kurulduğu günden bu yana büyük destek var. Halkımız AK Parti’ye, Cumhurbaşkanımıza güveniyor. Her seçimde yüksek oy oranı aldık. Cumhur İttifakı’nın ortak adayı oldum. Burada AK Parti ailesi ve MHP’nin desteği ile tarihi bir oy alacağımızın kanaatindeyim. Görev tevdi edildiği gün MHP İlçe Başkanlığımızı ziyaret ettik, sağ olsunlar bizi çok iyi karşıladılar, birlikte çalışacağız. Halkımızın ilçemizde Cumhur İttifakı’na büyük bir ilgisi var. Biz Büyükşehir’de Mehmet Özhaseki başkanımıza da büyük bir oy desteği vererek bu seçimleri kazanacağız, buna inancımız tamdır. Ankara gibi metropol ilimize Mehmet Özhaseki gibi deneyimli bir başkanımızın aday gösterilmesi şanstır.

-İlçemizde 90 bin nüfusumuz, 20 bin üyemiz var. 90 bin vatandaşımızı kucaklayarak, onlara sarılarak, onların sorunlarını dinleyerek hiçbir ayrım yapmaksızın çalışacağız; çünkü her vatandaşımız hizmet almayı hak eder, o değere sahiptir. Biz bunun bilinci ile yola çıktık. Her vatandaşlarımıza ulaşıp sorunlarını dinleyip çözüm için çalışacağız tek gayemiz bu. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.