Bakanlıktan kadınlara çok kötü haber: Sıkça kullanılan o ürünler zehir saçıyor

Bakanlıktan kadınlara çok kötü haber: Sıkça kullanılan o ürünler zehir saçıyor

Sağlık Bakanlığı’ndan kadınlara çok kötü bir haber geldi. Kadınların sıkça kullandığı 61 kozmetik üründen 56’sının sağlıksız olduğu tespit edildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu (TİTCK), 2023 yılının üçüncü üç aylık dönemini kapsayan Temmuz, Ağustos ve Eylül ayları içerisinde denetlediği 61 kozmetik ürünün 56’sının uygunsuz olduğunu tespit etti. Uygunsuzluk gerekçesi ile toplam 214 bin 50 lira para cezası uygulandı. Söz konusu ürünler, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından geri çektirilerek imha edildi.

1.jpg

DENETLENEN 61 ÜRÜNÜN 56’SI UYGUNSUZ

2023 yılı kozmetik denetimleri, risk analizi yapılarak özellikle piyasadaki teknik düzenlemeye aykırı risk taşıyan ürünlerin tespitine yönelik yapılan etkin denetimler sonucunda denetlenen 61 ürünün yüzde 92’sini kapsayan 56 ürün uygunsuz bulundu. Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından tespit edilen 35 bin 763 adet sahte, kaçak parfüm ve krem 5324 sayılı Kozmetik Kanunu uyarınca güvensiz ve risk taşıyan ürün kapsamına alınarak üreticisi belli olmayan bu ürünler imha kararı alındı. Uygunsuzluk gerekçesi ile toplam 214 bin 50 lira para cezası uygulandı.

2.jpg

ÜRÜNLER PİYASADAN ÇEKTİRİLEREK İMHA EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından, antibakteriyel sıvı sabun, el dezenfektanı gibi 22 ürünün 13’ü uygunsuz bulundu. Bunların 6’sı risk taşıyan ürün, 7’si ise teknik düzenlemeye aykırı olarak açıklandı. Söz konusu ürünler, Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından geri çektirilerek imha edildi.

3.jpg

SOSYAL MEDYADAN ÜRÜN ALMAYIN

Sosyal medya platformlarında fenomenlerin sıkça paylaşım yaparak ürün tavsiyesinde bulunması uygunsuz ürün üretiminin de çoğalmasına neden oldu. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Nurten Saydan, sosyal medya üzerinden fenomenlerin paylaşmış oldukları, kimin ürettiği belli ve sattığı belli olmayan kişisel bakım ve kozmetik ürünlerini almayın diyerek uyarıda bulundu.

Rüveyda Aslıipek / gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.