Bakan Uraloğlu’ndan müjde! Bolu Dağı’nın açılış tarihi netleşti

Bakan Uraloğlu’ndan müjde! Bolu Dağı’nın açılış tarihi netleşti

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bolu Dağı Tüneli'nin Ankara-İstanbul istikametindeki çalışmaların 19 Eylül'de bitirileceğini açıkladı. Bakan, iklim değişikliğine karşı alınan önlemleri ve geçici trafik düzenlemelerini aktardı.

Bakan Uraloğlu, son yıllarda artan aşırı yağışlar ve felaketlere dikkat ederek Bolu Dağı Tüneli'ndeki risklerin arttığını vurguladı. Tünel portallarının uzatılmasıyla olası heyelanların ulaşımını etkilemesinin önüne geçileceğini belirtti.

bakan-uraloglu.jpg

GEÇİCİ DÜZENLEMELER

D-100'ün çalışmalarının devam edebilmesi yoğunluğunun geçici olduğunu ifade eden Uraloğlu, ağır tonajlı araçların yoğunluğunu düzenlemek için alınan önlemleri açıkladı:

1 Eylül Pazar günü 14.00-23.00 saatleri arasında ağır araçların Ankara-İstanbul yönünde D-100 ve otoyolu kullanımı sınırlandırılacak. Ağır ulaşımlar için Ankara, Beypazarı, Nallıhan, Mudurnu, Akyazı güzergahı önerildi.

SÜRÜCÜLERE ÖNERİLER

Bakan Uraloğlu, sektörlere yönelik şu tavsiyelerde bulundu:

Alternatif olayların değerlendirilmesi

Seyahat planlarının çalışmalarının göz önünde bulundurularak yapılması

Trafik işaretlerine uyulması

Uraloğlu, yaşanan olayların ardından Bolu Dağı geçişinde daha önce yaşanan olumsuzlukların tekrarlanmadığını belirterek, sürücülerden 19 günlük süreç anlayışlarını ve işbirliği içinde çalıştıklarını ifade etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.