Bakan Tekin açıkladı! Öğretmen atamaları neden az sayıda?

Bakan Tekin açıkladı! Öğretmen atamaları neden az sayıda?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, bir radyo programının konuğu oldu. Öğretmen atamaları hakkında konuşan Tekin, "İhtiyaçtan fazla öğretmen ataması olmayacak, çünkü maliyet vatandaş vergilerinden karşılanıyor" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Tekin "Önümüzdeki hafta kabine toplanırsa atanacak öğretmen sayısı açıklanacak" açıklamasında bulundu. Tekin, "İhtiyaçtan fazla öğretmen ataması olmayacak, çünkü maliyet vatandaş vergilerinden karşılanıyor" dedi.

"MÜMKÜN OLAN EN FAZLA SAYIDA ATAMA YAPMAK İSTİYORUZ"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin geçen günlerde katıldığı canlı yayın programında öğretmen atamalarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Tekin, "Önümüzdeki hafta kabine toplanırsa atanacak öğretmen sayısı açıklanacak" ifadelerini kullanmıştı. Bakan Yusuf Tekin açıklamasında "AK Parti iktidarı döneminde yaklaşık şu an 1 milyon 100 bin öğretmenimizin 799 bin 517’si atandı. Yüzde 75’ini biz atamışız. Sayın Cumhurbaşkanımız da biz de mümkün olan en fazla sayıda atama yapmak istiyoruz, atama da yapacağız. Öğretmen atamalarını önümüzdeki hafta pazartesi günü kabine toplantısı olursa o gün açıklamış olacağız. Rakamda uzlaştık." şeklinde açıklamalarda bulundu.

"İHTİYAÇTAN FAZLA ÖĞRETMEN ATAMASI OLMAYACAK"

Bakan Tekin, geçtiğimiz günlerde canlı yayında yaptığı konuşmasının ardından, bugün bir radyo programına daha katıldı. Tekin, eğitim sistemi hakkında değerlendirmelerde bulunarak, öğretmen atama konusunda da konuştu. Bakan Tekin, "İhtiyaçtan fazla öğretmen ataması olmayacak" dedi.

basliksiz-1-recovered-kopya.jpg

"MALİYET VATANDAŞ VERGİLERİNDEN KARŞILANIYOR"

Öğretmen atamalarına da değinen Bakan Tekin, ihtiyaçtan fazla atama olmayacağının nedenini maliyetin vatandaşlar tarafından vergiler şeklinde karşılandığını söyledi.

"MÜLAKATLARA DEVAM"

Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, programda mülakatların söylediği şekilde yapılacağını da ifade etti. Öte yandan, ücretli öğretmenlerin kadroya geçmesinin adaletli olmayacağını da belirtti.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.