Bakan Lütfi Elvan Muharrem İftarında

Bakan Lütfi Elvan Muharrem İftarında

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı tarafından Kızılay’da bir Cem evinde Muharrem iftarı düzenlendi. İftara katılan Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, ‘‘Allah Hazreti Hüseyin yasımızı diri tutsun, taze tutsun, Kerbela’yı bir gün olsun aklımızdan çıkarmasın" dedi.

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı tarafından Muharrem iftarı programı gerçekleştirildi. Kızılay Hatay 2 Sokak'taki İmam Hüseyin Cemevi'nde önceki akşam gerçekleştirilen iftara Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, Vakıf Başkanı Özdemir Özdemir, Bektaşi dedeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Bektaşi dedelerinin duaları ile Muharrem ihtarı hep birlikte açıldı. 

BİR BAYRAK GİBİ KALBİNDE TAŞIYOR

Muharrem iftarı programında konuşma yapan Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, "Bu millet Hz. Hüseyin Efendimizin acısını adeta acıdan bir bayrak gibi kalbinde taşıyan bir millettir. Bu millet evet büyük bir millettir. Bütün camilerimizin duvarlarında peygamber efendimizle, reşit halifelerle birlikte Hasan ve Hüseyin efendilerimizin adı vardır. Onun için bu ülkede bir tane Yezid ismi bir tane Muaviye ismi bulamazsınız. Ancak 1 milyon 250 bin insanımız Hasan ve Hüseyin efendimizin adını taşıyor. 25 milyon insanımız Ehli Beyt'in adını taşıyor. 80 milyon inanımız Hazreti Peygamberin, Hazreti Ali’nin, Hazreti Hüseyin’in sevdasını taşıyor, aşkını taşıyor, muhabbetini taşıyor” dedi. 

ZALİME MEYDAN OKUYAN ÜLKE

"Bu millet Kerbela deyince gözleri yaşaran, Hazreti Hüseyin deyince kalbi titreyen bir millettir" ifadelerini kullanan Bakan Elvan, "Hüseyin attan düştü sahra-yı Kerbela’da' ağıtında, 'Ah Hüseyin Vah Hüseyin' ağıtında, kalbi çeşmeler gibi ağlamayan, gözleri nemlenmeyen bir Anadolu insanı gösteremezsiniz. Çünkü bu ülke Sarı Saltukların mayaladığı bir ülkedir. Hacı Bektaşların mayaladığı bir ülkedir. Pir Sultanların mayaladığı bir ülkedir. Yunus Emrelerin mayaladığı bir ülkedir. Hazreti Hüseyin aşığı Fuzulilerin mayaladığı bir ülkedir. Hacı Bayramların mayaladığı bir ülkedir. 'Tuttum aynayı yüzüme-Ali göründü gözüme' diyen Hilmi Dede Babaların mayaladığı bir ülkedir. 'La feta illa ali la seyfe illa Zülfikar' diyerek zalime meydan okuyan, 15 Temmuz günü darbecilere meydan okuyan canlarımızın, dedelerimizin, ulularımızın mayaladığı bir ülkedir" diye konuştu

KERBALA'YI BİR GÜN OLSUN AKLINIZDAN ÇIKARMAYIN

Elvan milletin birliğini, dirliğini bozdurmayacağına, FETÖ, DEAŞ, PKK gibi kökü dışarıda münafık yapılara fırsat vermeyeceğine belirterek, "Allah Hazreti Hüseyin yasımızı diri tutsun, taze tutsun, Kerbela’yı bir gün olsun aklımızdan çıkarmasın. Çünkü biz millet olarak sevincin birleştirdiği bir bütün olduğumuz kadar, aynı zamanda acının birleştirdiği bir bütünüz. Bizi kimse birbirimize düşüremez, bizi kimse bölemez. Türkiye Cumhuriyeti, güçlenerek yoluna devam ediyor" şeklinde konuştu.

İLK KEZ CEM EVLERİNDE İFTAR YAPILDI

Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Genel Başkanı Özdemir Özdemir ise 1925'te kabul edilen Tekke ve Zaviyeler Kanunu’na göre Muharrem iftar çadırının yasak olduğunu belirtti. Özdemir, bu doğrultuda mücadele verdiklerini ve her sene Hacı Bayram’da yaptıkları muharrem iftarını ilk kez Cem evlerinde yaptıklarını kaydetti. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.