Bahçelievler 7'inci cadde de önce proje sonra referandum

Bahçelievler 7'inci cadde de önce proje sonra referandum

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile birlikte Bahçelievler 7'inci Cadde için bir proje geliştireceklerini ifade ederek, "Önce 7. Cadde için projemizi hazırlayıp sonra halkımızın oyuna sunacağız." dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Çankaya Belediyesi'nin 4 yıldır yürüttüğü projeleri dün gerçekleştirdiği basın toplantısı ile gazetecilerle paylaştı.

Belediye olarak Çankaya Evleri ve kurslar açarak sosyal belediyecilik alanında önemli adımlar attıklarını ifade eden Alper Taşdelen, 7 olan mevcut kreş sayısını 15'e çıkarttıklarını söyledi. Taşdelen, yeşile dayalı bir belediyecilik ile halka hizmet ettiklerini ifade ederek, 96 olan mevcut park sayısını 160 çıkartarak, Çankaya'ya 480 bin metrekare yeşil alan kazandırdıklarını söyledi. 

"HALKA PROJE İLE GİDECEĞİZ"

7'inci Cadde'nin yayalaştırmasına yönelik bir soru üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi anlatan Taşdelen şöyle konuştu:

"Mustafa Başkanla görüştüğümüz ilk konu, 7'inci Cadde'nin yayalaştırılmasıydı diğeri de Saraçoğlu ve oradaki duraklar meselesiydi. Bu iki konuyu da görüştük. Büyükşehir Belediyesi Çankaya Belediyesi olarak oradaki yayalaştırmayı halka soralım ve referandum yapalım demiş idik. 

Vatandaşlar projeyi görmek isteyecekleri için Mustafa Başkana dedim ki: İnsanlar neye oy verecek, neye göre oy verecekler bunu da belirleyelim ve bir proje hazırlayalım. Büyükşehir ve Çankaya olarak beraber bu projeyi çalışalım. Önce 7'inci Cadde için projemizi hazırlayıp sonra da halkımızın oyuna sunalım. Şimdi o süreç başladı. Arkadaşlarımız geçtiğimiz hafta ilk toplantısını yaptı. 

"REFERANDUM SONBAHARDA" 

Taslak da olsa oranın nasıl yayalaştırılacağına dair bir proje lazımdır. Biliyorsunuz oradaki en büyük sorunlardan biri otoparktı. Şimdi Hükümet okulların altına otopark yapılması yönünde bir karar aldı. İşte o kararın buraya da büyük katkısı olacak. Böyle bir projeyle gideceğiz. Çalışarak gideceğiz. Referandumu sonbaharda yaparız diye düşünüyorum.

Taşdelen, bölgedeki vatandaşlardan gelen tramvay önerisini ise, "Çok güzel olur. O toplantıda Mustafa başkanla bunları konuşmuştuk." yanıtını verdi. 

Osman AKDOĞAN-Uğur DUYAN/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.