Bahçelievler 7.Cadde’de sarı şerit talebi

Bahçelievler 7.Cadde’de sarı şerit talebi

Trafiğe kapatılması gündemde olan, Bahçelievler 7. Cadde’nin kaldırımlarında sarı şerit bulunmaması, görme engelli vatandaşları mağdur ediyor.

Çankaya Bahçelievler de bulunan Aşkabat Caddesi bilinen adıyla 7.Cadde son dönemlerde trafiğe kapatılıp kapatılmaması konuşulurken yaya trafiği açısından büyük bir eksiği olduğu görülüyor. Başkentin en işlek caddelerinden biri olan yerde cadde boyunca kaldırımlar üzerinde görme engelli vatandaşlar için sarı şerit bulunmaması dikkatlerden kaçmıyor. Vatandaşlar ise yolların bir an önce yapılmasını isteyerek görme engellilerin kolayca yürümelerini istiyor. 

BİR ENGELDE KILAVUZSUZ YOL

Başkentin en ünlü restoran ve kafelerinin bulunduğu yaya ve araç trafiği bakımından en işlek noktası olan 7.cadde’de engelliler için kaldırımlarda hissedilebilir kılavuz yolların olmaması vatandaşların ve gazetemizin dikkatinden kaçmadı. Günün her saati yoğun olun bu noktada vatandaşlar ara sokaklardan çıkan araçlar, kaldırıma park etmiş araçlar ve dükkânların tabelaları ile zor anlar yaşarken birde kılavuzun yolun bulunmaması yürüme zorluğunu ikiye katlıyor. Görme engelli bir vatandaş ise” Zaten yollar hep engel tabela, yanlış park eden araçlar, aniden çıkan direkler birde kılavuz yol olmayınca işimiz hayli zorlaşıyor” diyerek tepkisini dile getirdi. 

MUHTAÇ EDİLMEMELİ

Vatandaşlar gazetemize durumla ilgili değerlendirmede bulunurken, “Biran önce yapılması gerekiyor. Çoğu zaman gördüğümüz engelli insanlara yardımcı oluyoruz fakat onların kimseye muhtaç edilmemesi gerekir” diyor. Gazetemize konuşan bir görme engelli vatandaş ise, “ Kılavuz yol her yerde olsa kimseye muhtaç olmayız. Bizde normal bireyler gibi günlük yaşantımıza muhtaç olmadan devam edebiliriz” diyor. 

TRAFİK VATANDAŞA SORULACAKTI

Geçtiğimiz Ocak ayında ise caddenin trafiğe kapatılıp kapatılmayacağı konuşulmuş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ile Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen görüşmüşlerdi. Her iki başkanda durumu halka soracaklarını vatandaşın isteği üzerine hareket edeceklerini söylemişti.  

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.