Bahar Bolu’da bir başka güzel

Bahar Bolu’da bir başka güzel

Baharın güzelliği, şehirlerin kabalığı ve keşmekeşliğinde unutulmuşken, Bolu Dağları’nda geçtiğimiz hafta sonu tüm zenginliği ve bereketiyle objektifimize yansıdı.

Baharın adeta tescilleyicisi, Türk İslam Kültürünün önemli günlerinden biri kabul edilen Hıdırellez’i geçen hafta kutlamış şehirlerde de baharı ve bu güzel günün güzelliğini hissetmiştik. Ancak şehir yaşamının keşmekeşliğinde unuttuğumuz doğa güzelliği Bolu Dağları’nda devam ediyor. Geçtiğimiz hafta sonu karşımıza çıkan yeşilin her tonunu barındıran dağlar, geniş mera ve otlaklarıyla da büyükbaş hayvanlara ev sahipliği yapıyor. Yalnızca kuş sesi ve inek çanının işitildiği yerde çiçekler ise güzellikte birbiriyle yarışıyor.

YEŞİLİN HER TONU

Zengin bitki örtüsüyle çok çeşitli ağaç türlerini içinde barındıran dağlar yılın bu mevsimlerinde yeşilin her tonunu içinde barındırıyor. Arazinin de tamamen yeşil otlarla kaplanmasının ardından ortaya eşsiz bir doğa görüntüsü çıkıyor. Kulaklara ise yalnız kuş cıvıltısı ve inek çanlarının sesi gelirken baharda açan çiçeklerin güzelliği ise birbiriyle yarışır cinsten. Papatyadan yaban lalesine kadar pek çok çiçek türü renkleriyle görenleri kendine hayran bırakıyor. 

MERALAR HAYVANLARI DOYURUYOR

ssssssssss.jpg

Hayvancılığın önemini sıkça konuştuğumuz günlerde karşımıza çıkan görüntü sevindirir cinsten. Geniş otlaklarda hayvanlar otlarken köylülerde kendi ihtiyaçları doğrultusunda üretime katkıda bulunuyor. Doğallığın görüntü olarak karşımıza çıkması noktada hayvanlar baharın rahmetli yağmurlarının yetiştirdiği otlarla karınlarını doyuruyor. Meraların bir kısmı ise ilerde biçilerek kış hazırlığı yapılmak üzere koruma altında tutuluyor. 

BAHAR YAVRULARI ANNELERİNİ EMİYOR

Genellikle yılın bu aylarına denk gelen doğumlarda inekten, köpeğe kediye kadar pek çok hayvan bu aylarda doğum yapıyor. Köylerin ve meraların her köşesinde bir anne ile yavruyu beraberken görebiliyorsunuz. Bazen bir anne inek buzağısını doyururken bir köpekte yavrularıyla gezintiye çıkmış olabiliyor. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.