BAĞIMLILAR HAYATA KAZANDIRILACAK

BAĞIMLILAR HAYATA KAZANDIRILACAK

Yeşilay Cemiyeti, YEDAM projesini hayata geçiriyor. Projenin amacı: Alkol veya madde bağımlısı olan bireylerin hayata tekrar kazandırılması.

HABER MERKEZİ

 

2013 yılında tüzüğünde yaptığı değişiklikle, bağımlılık alanında yürütmekte olduğu önleyici ve koruyucu çalışmalara, tedavi ve rehabilitasyon faaliyetlerini ekleyen Türkiye Yeşilay Cemiyeti, kısa adı YEDAM olan “Yeşilay Danışmanlık Merkezi", kuruluş çalışmalarını kısa sürede tamamlayarak, Temmuz 2015'ten itibaren danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

 

HEDEF: BAĞIMLILARIN TEKRAR HAYATA KAZANDIRILMASI

 

YEDAM’ın amacı; alkol veya madde bağımlısı olan bireylerin hayata tekrar kazandırılması, günlük hayatlarını devam ettirirken hayat kalitelerinin yükseltilmesiyle, sosyal hayata uyum sağlama sürecinde gerekli sosyal desteğin verilmesi ve kişinin temiz kalmaya teşvik edilmesidir.

 

HERKESİN ULAŞABİLECEĞİ BİR ÇAĞRI MERKEZİ

 

Herkesin ulaşabileceği 444 7 975 (444 7 YSL) bir çağrı merkezi olarak telefonun bir ucunda, alanında eğitimli psikologlar tarafından bağımlılık konusunda soru ve sorunları olan kişilere çevrimiçi olarak bağımlılıkla ilgili nitelikli bilgi sunulması sağlanmaktır. Aynı zamanda psikolojik danışmanlık ve sosyal destek hizmetleriyle alkol ve uyuşturucu tedavisi gören veya görmüş bireylerin hem kendilerine hem de ailelerine yönelik ücretsiz ayaktan danışmanlık, rehabilite hizmeti vermeyi planlamaktadır.

 

Yüz yüze görüşme çalışmaları ise, 2015 yılı sonunda yalnızca İstanbul'da hayata geçirilmeye başlandı. Bu kapsamda da YEDAM kadrosundaki uzman klinik psikologlar ve sosyal hizmet uzmanlarının iş birliğinde bağımlılık sorunu olan bireylere ücretsiz psikososyal destek vermeyi hedeflemektedir.

 

Bu kapsamda Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Ankara Kalkınma Ajansı'na sunacağı proje ile Ankara'da da bir rehabilitasyon servisinin hayata geçirilmesi ve projenin tamamlanması sonunda sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla, Yeşilay Ankara Şubesi Yönetim Kurulu'nun Yerel Yönetimler ile görüşmeler sağlayarak bir taslak işbirliği protokolü sunmasını sağladı.

 

 

ZİYARETLER DEVAM EDECEK

Konuya ilgi duyan her ilçe belediyesi ile işbirliği yapmak istediklerini vurgulayan, Ankara Şube Başkanı Şemsettin Toprak, "Burada amaç, projenin bir yıllık sürede tamamlanıp bitirilmesi değil, Yeşilay gözetiminde daha sonraki yıllarda da kaymakamlıklar ve belediyelerin desteğiyle sürdürülebilmesidir. Bunun için, Ankara'daki kaymakamlık ve belediyeleri ziyaret ediyoruz ve çok olumlu tepkiler alıyoruz. Mart ayında projeyi Ankara Kalkınma Ajansı'na sunacağız ve kısa zamanda hayata geçirileceğinden umutluyuz" diyerek, projeye olumlu bakan ve randevu veren Pursaklar, Yenimahalle ve Etimesgut Belediyelerine teşekkür ederek, randevu taleplerine cevap verecek diğer belediyelere ziyaretlerinin devam edeceğini vurguladı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.