Aydınlıkevler SEMT ÇARŞISI AÇILIYOR

Aydınlıkevler SEMT ÇARŞISI AÇILIYOR

Altındağ Belediyesi, Aydınlıkevler Mahallesi’nde inşaatını tamamladığı önemli bir yatırımı daha vatandaşın kullanımına açıyor. 

Son dönemde sayıları azalan semt pazarı kültürünü canlandırmak için harekete geçen Altındağ Belediyesi içerisinde bir evin ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik her şeyin bulunduğu semt pazarını Aydınlıkevler’de açıyor. 16 Mayıs saat 11.30’da resmi açılışı düzenlenecek olan Aydınlıkevler Kapalı Semt Çarşısı 4 bin 500 metrekare alanda 43 dükkan ile haftanın her günü 07.00 ile 21.00 saatleri arısında hizmet verecek. 

Türkiye’de süpermarketler henüz açılmamışken semt çarşıları vardı. Kapalı semt çarşıları geleneği Osmanlı’dan günümüze kadar uzanan bir kültürdür. Altındağ Belediyesinin önem verdiği bu kültür yeniden canlandırılıyor. Esnaflarla ahbaplık kurma, alışveriş sırasında sohbet etme imkanlarının olduğu semt çarşısında eski dönemlerin samimiyeti yaşatılacak. Altındağ Belediyesi tarafından hizmete açılan Aydınlıkevler Semt Çarşısı, kaybolmaya yüz tutan o mahalle esnafı anlayışını geri getiriyor.  Yaklaşık 4 bin 500 metrekarelik bir alana sahip olan Aydınlıkevler Mahallesi Kapalı Semt Çarşısı’nın dükkanları, tezgahları, içerisindeki konforu ve çevre düzenlemesiyle Aydınlıkevler ve çevre mahallerde oturanların ilk alışveriş durağı ve sosyalleşme alanı olacak.

KONFOR İÇİN TÜM DETAYLAR DÜŞÜNÜLDÜ

Ahşap mimarisi ile göz dolduran Aydınlıkevler Semt Çarşısı, yüksek tavanı ve geniş koridorları ile alışverişe gelenler için ferahlık sağlıyor. Aydınlatma ve havalandırması ile gelen misafirlerin rahatlığı da düşünülmüş. Burada vatandaşlara konforlu bir alışveriş ortamı sağlamak adına her türlü imkan bulunuyor.
Kapalı çarşının iç ve dış dekorasyonunda her detay büyük bir titizlikle düşünülmüş. Büyüklükleri 13 ile 28 metrekare arasında değişen, her biri bağımsız ve kepenkli 43 adet dükkanın bulunduğu Kapalı Semt Çarşısı, havalandırma ve aydınlatma sistemleri ile oldukça konforlu. Güvenlik ve zabıta noktasının da bulunduğu kapalı çarşıda engelliler de unutulmadı. Mekan, engellilerin de rahatlıkla alışveriş yapabileceği şekilde tasarlandı. 

BİR KURUŞU BOŞA HARCAMIYORUZ

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “ Eğer Aydınlıkevler Semt Çarşısı’ndan arzu ettiğimiz gibi bir verim alabilirsek, düşüncemiz farklı mahallelere de bu tarz modern, kapalı ve güvenli semt çarşıları yapmak” dedi. 
Altındağ’da gerçekleştirilecek olan yatırımları her genç yıl artarak devam edeceğinin altını çizen Tiryak, Altındağlıların geleceği için akıllı yatırımlar yaptıklarını ve vatandaşın hiçbir kuruşunu boşa harcamadıklarını vurguladı. Başkan Tiryaki, Altındağ’ın 10 yıl önceki Altındağ olmadığını belirtti.

Başkan Tiryaki, bölge halkının ihtiyaç duyduğu tüm yatırımları gerçekleştirecek güçte oldukların belirterek, kapalı çarşı, sağlık tesisi, kültür merkezi, okul, cami, yüzme havuzu, kütüphane ve spor alanları gibi pek çok tesisi Altındağ’a kazandırdıklarını söyledi. 

HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.