AVM sayıları giderek artıyor

AVM sayıları giderek artıyor

Ankara Subayevleri’ndeki Protokol yolu kenarında bulunan 15 bin metrekarelik dev bir alana, geçtiğimiz hafta yeni bir AVM’nin temeli atıldı.

Ankara Subayevleri’ndeki Protokol yolu kenarında bulunan 15 bin metrekarelik dev bir alana, geçtiğimiz hafta yeni bir AVM’nin temeli atıldı.

Peki Ankara'da kaç AVM var? Ankara'da yeni AVM yapılıyor mu?

Ankara’da faal durumda 39 AVM bulunurken, inşaatı süren AVM sayısı ise 10’a yükseldi. 

AVM’ler küçük esnafın belini büktüğü gerekçesiyle bir yandan eleştirilirken bir yandan da yeni AVM inşaatlarına başlanıyor!  İstanbul’un ardından Türkiye’de en fazla AVM’ye sahip ikinci il olan Ankara’da, 9 yeni AVM’nin yapımı sürerken bu inşaatlara bir yenisi daha eklendi. Keçiören Subayevleri’ndeki Protokol yolu kenarında 15 bin metrekare alan üzerine yapımına başlanan AVM inşaatının ilk etap temeli geçtiğimiz hafta atıldı. Karayolları Genel Müdürlüğüne ait eski araziye yapımına başlanan AVM ve ofis projesi olarak tasarlanan projenin kısa sürede tamamlanması bekleniyor. 

2019’DA YENİ AVM’LERİN YAPILMASI BEKLENİYOR

Türkiye'de kaç AVM var?

Öte yandan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Palandöken, Türkiye genelinde son 15 yılda AVM sayısı 14’ten 411’e çıktığını kaydederek, önümüzdeki yıl 43 AVM’nin daha yapılmasının beklendiğini söyledi. Palandöken İstanbul’dan sonra en fazla AVM bulunan kentin 39 ile Ankara olduğunu belirtti. 

AVM AÇILIŞINA KURAL GETİRİLMELİ 

AVM’lerin yapımına artık bir kural getirilmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, “Türkiye ABD’den çok daha büyük bir AVM çöplüğüne dönüşecek. Milli servetimiz ziyan olmamalı. Artık AVM açılışlarına kural getirilmeli, yasalar tam olarak uygulanmalı” dedi.

AVM ARTIKÇA KÜÇÜK ESNAF AZALIYOR

Palandöken, ülkemizde AVM sayısı arttıkça o bölgedeki esnafların sayısının da azaldığını öne sürerek geçtiğimiz ay verdiği bir demeçte şunları söylemişti: "AVM'ler ziyaretçi sayısını ve karını artırdıkça, o bölgedeki esnaf sayısı azalıyor. AVM'lerin açılışlarına ve konumlanmalarına düzenleme getirilmesi gerekiyor.”


OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.