ATO Başkanı Gürsel Baran: 'Oto tamirhanesinde çıraklık yaptım'

ATO Başkanı Gürsel Baran: 'Oto tamirhanesinde çıraklık yaptım'

ATO Başkanı Baran’ın oto tamirci çıraklığından bugünlere geldiği ortaya çıktı. Baran "Çıraklığımda hemen hemen her gün motor indirirdik, şanzıman bindirirdik" dedi.

Ankara Oto Galericileri (ANODER) Keçiören Subayevleri'ndeki Zarafet Restoran'da Ankara Ticaret Odası (ATO) 50 No'lu Motorlu Kara Taşıtı Satıcıları Meslek Komitesi seçimleri öncesi birlik ve beraberlik yemeği düzenledi. Önceki akşam düzenlenen etkinliğe ATO Başkanı Gürsel Baran, Ali Uğurlu A.Ş. Fiat Ana Bayisi Genel Müdürü aynı zamanda ATO Meclis üyesi Nizamettin Uğurlu, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Uğur Güven,  ANODER ve ANOKOOP Başkanı İlkay Kalkan ve çok sayıda davetli katıldı. 

MESLEĞİNİ DERT EDİNENLE ÇALIŞMAK İSTERİZ

Programda konuşan ATO Başkanı Gürsel Baran, 14 Nisan'da yapılacak Meslek  Komitesi seçimlerinde adaylara başarılar dileyerek "Mesleğini seven, mesleğini dert edinen,  mesleğinin sıkıntıları ile ilgilenen bir grupla çalışmayı çok arzu ederiz" dedi.  

BİRKAÇ SENEYE YERLİ MİLLİ ARAÇ SATIŞI OLACAK

Otomotiv sektörünün Türkiye için önemine dikkat çeken Başkan Gürsel Baran, " Bu sektör o kadar önemli ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bu işin yerli ve milli olması ile ilgili bir irade koydu ortaya. İnşallah 2021'de yerli ve milli otomobilin prototip çalışması 2023'de de satışına başlanacak. Bunun satışını yapacak bayiler, o arkadaşlar da inşallah sizlerin içinde olacak" diye konuştu. 

BAŞKENT'E TEK OTO GALERİ YETMİYOR 

Ankara'da yaklaşık 2 milyon aracın ve 1500 oto galericinin olduğunu hatırlatan Başkan Gürsel Baran, Başkent'in ilk oto galericiler sitesi olan Otonomi'yi ziyaret ettiğini, oranın güzel bir yatırım olduğunu ancak Ankara'ya tek bir galericiler sitesinin yeterli gelmediğini belirtti. Baran, "Ankara'nın öyle ücra köşeleri var ki oradaki insanların Otonomi'ye gidip alışveriş etmesi ya da araç bakması  gerçekten çok mantıklı değil. İvedik'te bir yer alınmış hayırlı uğurlu olsun. Sizlerle birlikte Ankara'da ikinci oto galericileri sitesini de hayata geçireceğiz. Belki nasip olur oranın açılışını biz yaparız" şeklinde konuştu. 

ATO YETERLİLİK BELGESİ VERMEYE HAZIRLANIYOR

Başkan Baran, ATO olarak oto galericilerin KDV konusunda yaşadığı problemleri de çözdüklerini ve artık araç alış ve satış arasındaki fark üzerinden galericiye KDV'nin uygulanacağını belirtti. Baran, galericilerin alması gereken yeterlilik belgesinin ATO'da verilmesi için de bir çalışma başlattıklarını ve bunun kısa sürede sonuçlanacağını açıkladı. 

TÜM KAPILAR ATO'YA AÇIK

Göreve geldikleri 1.5 sene içerisinde tüm devlet kurumlarıyla iyi ilişkiler sürdürdüklerini ve sorunlara çözüm bulduklarını kaydeden ATO Başkanı Gürsel Baran, "Bizim ATO olarak önemli bir ayrıcalığımız var. Bizim devletle de, hükümetle de bakanlıklarla da devletin bütün birimleriyle de ilişkilerimiz ile ilgili sıkıntımız yok. Sorunlarımızı taşıyabileceğimiz her yere gidebiliyoruz. Kapıların hepsi açılıyor.  Yeter ki sorunlarınızı bize iletin biz çözüm ile ilgili gayrette bulunalım. Bununla ilgili şüpheniz olmasın" dedi.  

ADAYLARA TAVSİYE 

Başkan Baran, oda seçimleri için çalışan adaylara şu önerilerde bulundu: " Buraya aday olan arkadaşlarımızın şunu bilmesi lazım. Bu bir vebaldir buraya talip olan arkadaşların bu ciddiyetle, bu iştahla ve bu aşkla çalışıp sorunlarını gündeme getirmeleri gerekir. Bütün komitelerimiz bunu yaptığında ve biz bunları çözmek için gayret sarf ettiğimizde, sokağa çıktığımızda vatandaş 'ATO ne yapar? ' diyemez." 

FUAR ALANI 2019'DA BİTECEK

"Derdimiz Ankara, derdimiz Ankara tüccarı, esnafı. Ankara ile yatıp Ankara ile kalkacağız. Ankara'nın dertlerini dert edineceğiz" diyen Başkan Baran, yapılan bazı çalışmalarla ilgili özetle şunları söyledi: "Geldiğimiz günden bu yana fuar işini alevlendirdik. Fuar alanının yeri Akyurt olarak kesinleşti. Geçen hafta ihaleye katılacak 21 firma dosya verdi herhalde 10-15 gün içerisinde Akyurt'taki fuar alanının ihalesi gerçekleştirilecek. 2019'un 6. ayı gelmeden Ankara, uluslararası  anlamda bir fuar alanına inşallah Akyurt'ta kavuşacak. Biz bunun takipçisiyiz"

DİREKT UÇUŞLARA 6 YENİ HAT DAHA EKLENECEK

Yurtdışı uçuşları ile ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. Cumhurbaşkanımızın en son bizi davetinde konuyu gündeme getirdik. Cumhurbaşkanımız konuyla yakından ilgilendi. Türk Hava Yolları ile Ankara Ticaret Odası'ndan birer ekip bir araya geldi.  Bir aylık çalışma sonucu 4 yeni hattın açıldığının müjdesini verdi. Biz bu uçuşları takip ediyoruz şu an yüzde 80 doluluk oranına geldi. 5. ve 6. ayda Ankara'dan yeni direkt uçuşlar başlıyor. 6 tane daha yeni hat eklenecek." 

BİR SENE SANAYİDE ÇIRAK OLARAK ÇALIŞTIM

Programda geçmişte otomobil sektöründeki bir anısını da paylaşan Başkan Baran şunları aktardı: "Aslında bu sektöre ben de çok uzak değilim. Babamın ısrarı sonucu meslek lisesi sınavına girmiştim o sınavı kazanamayınca babam bana 'cezalısın' diyerek Yeni Sanayi'de 1975 yılında oto tamir atölyesine çırak olarak verdi. Bir sene orada çalıştım. Galericilik yapmadık ama motor indirdik şanzıman bindirdik hemen hemen her gün."

SEÇİMLERDE BİRLİK OLACAĞIZ

ANODER Başkanı İlkay Kalkan ise 50 No'lu Motorlu Kara Taşıtı Satıcıları Meslek Komitesi seçimleri ile ilgili açıklama yaparak, "Galeri kanadını ANODER olarak biz temsil edeceğiz, bayi kanadında ise Nizamettin Uğurlu ve aynı zamanda OTOKOÇ Genel Müdür Uğur Güven temsil edecek. Hep birlikte ATO Meslek Komitesi seçimlerinde ortak hareket edeceğiz. Esnafın çıkarını düşünen, esnafı iyi temsil eden, esnafı destekleyen insanların olması lazım. Birlik beraberlik ile daha güçlü olacağız. 14 Nisan'daki komite seçimleri kazanıp sizleri en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağız.  Bizler Gürsel Başkanımızın yanındayız ve her zaman da destekçisiyiz."

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.