ATO, 2019 takvimini öğrencilere hazırlatıyor

ATO, 2019 takvimini öğrencilere hazırlatıyor

ATO, üniversite öğrencilerini girişimciliğe özendirmek amacıyla "Takvim Tasarım Yarışması" düzenliyor. Yarışma sonucunda seçilecek eser 2019 yılı takvimi olarak duvarları süsleyecek.

ATO, üniversite öğrencilerini girişimciliğe özendirmek amacıyla "Takvim Tasarım Yarışması" düzenliyor. Yarışma sonucunda seçilecek eser 2019 yılı takvimi olarak duvarları süsleyecek.

ATO, Ankara’nın kültürel ve tarihi değerlerini ticaret vurgusuyla ortaya koyması ve üniversite öğrencilerini girişimciliğe özendirmek amacıyla takvim tasarım yarışması düzenliyor.

Yarışmaya Ankara’daki üniversitelerin iletişim fakülteleri, görsel iletişim tasarımı bölümü, görsel sanatlar ve tasarım bölümü ile grafik tasarım alanlarında eğitim gören öğrenciler katılabilecek.

Son başvuru 31 Ekim.

93beff93-3f48-45f6-b33e-d6004d679011..jpg

YARIŞMANIN KONUSU ANKARA VE TİCARET ODAKLI

ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, yarışmanın konusunu, "Ankara'nın tarihi ve kültürel değerleri ekseninde yerli ve milli üretim, üretici-tüketici ve aracı arasındaki değiş-tokuş olgusu ve ticaret" oluşturuyor. Takvim Tasarımı Yarışması'na Ankara'daki kamu ve vakıf üniversitelerinin İletişim Fakülteleri, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü, Görsel Sanatlar ve Tasarım Bölümü ile Grafik Tasarım alanlarında eğitim gören ön lisans ve lisans öğrencileri katılabilecek.

Her tasarımcının bir adet eserle ve bireysel olarak katılabileceği yarışmaya sunulan tasarımların, sosyal medya, YouTube ve benzeri platformlarda düzenlenen yarışmalar dâhil herhangi bir yarışmada ödül almamış ya da sergilenmemiş olması gerekiyor.

2019 YILI TAKVİMİ OLACAK

Yarışma, üniversite öğrencilerinin mesleki gelişimlerine pratik katkı sağlarken seçilecek eser 2019 yılı takvimi olarak duvarları süsleyecek. Yarışma şartnamesine göre, Ankara Ticaret Odası logosunun, tasarım üzerinde görünür ve uygun bir yerde yer alması, ayrıca Ankara Ticaret Odası'nın 95’inci yıl logosunun da takvimde kullanılması gerekiyor. Söz konusu logolar ATO’nun web sitesinden temin edilebilecek.

BİRİNCİYE 7 BİN 500 TL ÖDÜL

Seçici Kurul, üç akademisyen, sanatçı ve reklamcı ile dört Ankara Ticaret Odası temsilcisinden oluşacak. Yarışmanın sonuçları 7 Kasım 2018 tarihinde duyurulacak. Ödül töreni ise 23 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilecek. Yarışmada birinci seçilen yarışmacıya 7 bin 500 TL, mansiyon alacak üç yarışmacıya da 2 bin 500'er TL ödül verilecek. 

“GENÇLERİMİZ VE ANKARA İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Oda olarak hem gençlerin mesleki gelişimlerine yönelik hem de girişimci olabilmeleri için eğitimler düzenlediklerini hatırlatarak, "Bir yandan gençlerimiz bir yandan da Ankara'mız için çalışıyoruz. Bu iki amacı şimdi bir takvim tasarım yarışmasında birleştirdik. Üniversite öğrencilerinin katılacağı bu yarışmayla bir yandan gençlerimizi mesleklerine adım atarak girişimciliğe özendirmeyi diğer yandan da Ankara'nın tarihi ve kültürel değerlerini hatırlatmayı amaçlıyoruz" dedi.


Ramazan Saygılı/HABERVAKTİM

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.