Atakule'deki Çin seviciliğine tepki

Atakule'deki Çin seviciliğine tepki

Başkent’in en önemli simgelerinden biri olan Atakule'de, Doğu Türkistan'daki soydaşlarımızı katleden Çin'in, 1 Ekim’deki kuruluş yılının günler öncesinden kutlanmasına büyük tepki gösteriliyor.

Başkent’in en önemli simgelerinden biri olan ve şu an özel bir şirket tarafından işletilen Atakule'de, Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yapılan zulmün ve asimilasyonun mimarı Çin’in resmi bayrağı yansıtılarak 1 Ekim’de kutlanacak 70. kuruluş yılı için günler önceden iki dilde kutlama mesajı yayınlanmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. 

ŞAŞKINLIKLA KARŞILANDI

Soydaşlarımız Uygur Türklerine sistematik baskı yapan Çin Halk Cumhuriyeti'nin bu yaptıkları görmezden gelinip kuruluş yıl dönümünün günler öncesinden kutlanması şaşkınlıkla karşılanıyor. Atakule’deki bu Çin seviciliğine vatandaşlar sosyal medya hesaplarından “Çin’in kuruluş yıl dönümü Atakule'ye yazılarak kutlandı. Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da, yüz binlerce Türk kamplarda esir ve sayı her geçen gün artıyor. Ne çok Çin sevicisi varmış meğer...” ifadeleriyle tepkilerini gösteriyor. 

 

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Çin bayrağı ve yazısı ile Atakule’de ülkenin kuruluş yıl dönümünün günler öncesinden kutlanmasına sosyal medyada çığ gibi tepki yağmaya devam ediyor. Tepkilerin bazıları şöyle:

-Erşidin: “Doğu Türkistan’da yaşanmakta olan soykırıma sesini çıkarmayan ve BM de Çin yanında yer alırken, yetmedi şimdi bunu da gösterdiniz vay be ! Ne çok Çin sevecesi varmış meğer... Atakule/ Ankara Çin Halk Cumhuriyeti kuruluş yıldönümü mahya ile kutlanmış.”

-Aslım Oğuz:  “Burası Ankara/Atakule… #DoğuTürkistan da yaşanan zulüm alkışlanırcasına, Nazi Çin’in kuruluş yıldönümü kutlanıyor.”

-Mesude Uludoğan: “Çin kuruluşunu Atakule’de Çince yazı ile kutluyoruz ama Doğu Türkistan gerçeği hep göz ardı ediliyor yazık gerçekten”

29638090467_9354b83107l_c.jpg

Umut: “BM'de Filistin savunuluyor Atakule'de Çin'in ulusal günü kutlanıyor. Doğu Türkistan'dakiler Türk oldukları için yine kıymet görmediler.”

-Batuhan Çolak: “Uygur Türklerine, soydaşlarımıza zulmeden Çin Halk Cumhuriyeti'nin kuruluş yıl dönümü Ankara'nın sembolü Atakule'ye yazılarak kutlandı. Çin işgali altındaki Doğu Türkistan'da, yüz binlerce Türk kamplarda esir ve sayı her geçen gün artıyor.” 

-Recep Ağaç: Soydaş ve dindaşlarımıza zulmün her türlüsünü reva gören ÇHC’nin kuruluş yıldönümünü kutlayanlar tarih sizi kaydetti! Atakule’de Çin‘e ilan-ı aşk ?

cin-2.png

-Gökhan Tünek: Ankara'da Atakule'ye "Çin Halk Cumhuriyeti'nin 70. Kuruluş Yıldönümü Kutlu Olsun" yazanlar #DoğuTürkistan şehitleri sizi unutmayacak. 

-Muhittin Canuygur: Müslümanlıktan, Türklükten vazgeçtim. İnsanlık adına #DoğuTürkistan’da yaşanmakta olan soykırımı görmezlikten gelmek. Ne çok Çin sevecesi varmış meğer...

adsiz-002.png

OSMAN AKDOĞAN/İLKSAYFA-

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.