AŞTİ'de tatil sessizliği: Peronlar boş kaldı

AŞTİ'de tatil sessizliği: Peronlar boş kaldı

9 günlük bayram tatilinin son günlerine girilirken AŞTİ'de sessizlik hakim. Bayram öncesi otobüslerde boş yerin bulunamadığı AŞTİ'de bu defa peronlar boş kaldı.

Kurban bayramı tatilinin 2 günlük idari izinle birlikte 9 güne çıkarılmasının ardından tatil beldelerine ve köylere göç başlamıştı. Bayram öncesi Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde (AŞTİ) oluşan yoğunluk, tatilin son günlerine girilmesine rağmen yerini sessizliğe bıraktı.

asti-1.jpg

Vatandaşlar memleketlerinden ve tatil beldelerinden tersine göçe başlamasına rağmen AŞTİ'de hem giden yolcu hem de gelen yolcu katındaki peronlar boş kaldı.

peronlar.jpg

Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan bir otobüs firmasının yetkilileri, özel sektörde çalışan vatandaşların 2 günlük idari izin kapsamına girmediği için tatil dönüşünü erken yaptığını belirtti. Bazı vatandaşlarında dönüş trafiğine kalmamak için tatilini erken bitirip döndüğü ifade edildi.

asti-2.jpg

BAYRAM ÖNCESİ BOŞ YER BULUNAMIYORDU

Bayram tatili öncesinde AŞTİ'deki otobüslerde boş yer bulmak neredeyse imkansız hale gelmişti. Firmalar, yoğun talebi karşılamak için ek seferlerle hizmet vermeye başlamıştı.

peron.jpg

PERSONEL 7/24 GÖREV YAPTI

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), bayram tatilinin okulların kapalı olduğu döneme denk gelmesi nedeniyle AŞTİ'ye 9 günde 1 milyondan fazla yolcunun ayak basabileceğini açıklamıştı.

AŞTİ’de; tatil süresince 250 güvenlik görevlisi, 50 temizlik görevlisi ve 20 otomasyon ekibi olmak üzere 320 BUGSAŞ görevlisi 7/24 vardiyalı olarak görev yaptı.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum