AŞTİ esnafından Mansur Yavaş'a öneri: Yeşil alan vatandaşın olsun

AŞTİ esnafından Mansur Yavaş'a öneri: Yeşil alan vatandaşın olsun

AŞTİ esnafından Başkan Yavaş’a yeşil alan önerisi. Esnaf AŞTi arazisi içerisinde bulunan 136 bin metrekarelik yeşil alanın vatandaşın hizmetine açılmasını ve bakım giderlerinden belediyenin sorumlu olmasını istiyor. 

AŞTİ esnafından Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’a bir öneri geldi. AŞTİ arazisinde bulunan 136 Bin metrekarelik yeşil alanın AŞTİ’nin himayesinden çıkarak vatandaşın hizmetine sunulmasını isteyen esnaf, alanın bakımında ortak giderler yerine Belediye tarafından karşılanmasını istiyor. Konuyla ilgili gazetemize konuşan ATO meclis üyesi ve AŞTİ’de seyahat acentesi sahibi Mustafa Tekeli, “Şu an buranın ne vatandaşa ne esnafa faydası var. Hatta esnafa yükü var. Bizim isteğimiz bu 136 bin metrekarelik yeşil alan vatandaşın hizmetine açılsın. Şehrin ortasına yeni bir yeşil alan kazandırılsın” ifadelerine yer verdi. 

mustafa-tekeli,-ankara-buyuksehir-belediyesi-baskani-mansur-yavas,-asti,-yesil-alan,,.jpg

ŞEHRİN ORTASINDA YEŞİLLİK AMA KİMSE KULLANMIYOR

ATO’da seyahat acentesi, motorlu kara taşıtları kiralama, şehirlerarası yolcu taşımacılığı meslek komitesi meclis üyesi Tekeli alanın yıllardır boş durduğuna ve hiç kimsenin kullanmadığına dikkat çekerek, “Bu yeşil alanı kimse kullanmıyor ve alanın mal sahibi Atatürk Orman Çiftliği. Ankara Büyükşehir Belediyesi buraya kira ödüyor. Biz diyoruz ki ne esnaf, ne yolcu burayı kullanmıyor. Bomboş şekilde duruyor. Şehrin ortasında kapalı bir yeşil olmaktansa açılsın. Otobüslerin olduğu yerlere güvenli bariyerler çekilir, vatandaşın da güvenliği sağlanır. 136 bin metrekarelik koskocaman bir yeşil alan şehrin göbeğinde yatıyor. Çevrede büyük bir nüfus var insanlar gelsinler burada dinlensinler. Alana ulaşım AŞTİ’nin gelen yolcu bölümünden sağlanıyor. Fakat insanlar o bölgeye doğru gitmeye çekiniyorlar” diye konuştu. 

mustafa-tekeli,-ankara-buyuksehir-belediyesi-baskani-mansur-yavas,-asti,-yesil-alan,,,.jpg

BAKIMI ORTAK GİDERDEN SAĞLANIYOR 

AŞTİ esnafının ortak giderleriyle yeşil alanın bakımının sağlandığı bilgisini veren Tekeli bu masrafın belediyeye devredilmesini isteyerek şu ifadelere yer verdi:

“Bu alanın sulanması, bakımı, temizliği, elektrik aydınlatması, güvenliği AŞTİ’nin ortak giderlerinden karşılanıyor. Bu da yine AŞTİ esnafına bir külfet demek. Bizim isteğimiz bu alanın belediyenin park ve bahçeler bölümüne devredilmesi. Alan Beştepe Mahallesi bölümünden vatandaşın hizmetine sunulsun. Buranın bakımından belediye sorumlu olsun. Bizim üzerimizden bu yük insin ve vatandaş da şehrin ortasında yeşil bir alan kazansın. Yapıldığı yıllarda AŞTİ’nin genel müdürü yeşile düşkünmüş ve çok fazla ağaç dikmiş. Şu an resmen bir orman var orada.”

mustafa-tekeli,-ankara-buyuksehir-belediyesi-baskani-mansur-yavas,-asti,-yesil-alan,,,,.jpg

HUKUKSAL BOYUTUNU BİLMİYORUZ 

“Durumu Büyükşehir Belediyesi’ne ilettik. Tahmin ediyorum Mansur Başkana da bu durum iletildi. Tabi biz açılsın diyoruz ama belediyenin AOÇ ile anlaşması nasıldır, hukuksal bir sorun var mıdır bilmiyoruz. Dediğimiz gibi ortak giderin düşmesi ve vatandaşın yeşil alana sahip olması için bu yapılabilir.”

mustafa-tekeli,-ankara-buyuksehir-belediyesi-baskani-mansur-yavas,-asti,-yesil-alan,,,,,,.jpg

23 BİN METREKARELİK OTOPARK ALANI DA HAZIR

Yeşil alanın otopark yerinin de yine yakınında boş bir arazide hazır olduğunu belirten Tekeli, “Yeşil alanı kullanmak isteyen vatandaşlar araçları ile gelirse bu yeşil alanın Beştepe Mahallesi tarafında yine 23 bin metrekarelik bir boş alan mevcut. Burası da AŞTİ tarafından kullanılmıyor. Yine biz bu alanın vatandaşın hizmetine sunularak otopark olarak yapılmasını istiyoruz.” 

mustafa-tekeli,-ankara-buyuksehir-belediyesi-baskani-mansur-yavas,-asti,-yesil-alan,,,,,.jpg

Erkal Erdoğan//HABERVAKTİM

Gazeteilksayfa.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.