ASKİ'DE MAĞDURİYET DEVAM EDİYOR

ASKİ'DE MAĞDURİYET DEVAM EDİYOR

Geçtiğimiz günlerde hiçbir gerekçe sunulmadan işten çıkarılan ASKİ mağdurları, alacaklarının ödenmemesinden dolayı ASKİ önünde eylem yaptı. Mağdurlar, ödemelerin yapılmaması halinde açlık grevine başlayacaklarını söyledi.

MAĞDURİYETİMİZ GİDERİLSİN

ASKİ binası önünde önceki gün akşam saatlerinde eylem yapan yaklaşık 200 kişi, "Kavgamız ekmeğimiz, kaygımız geleceğimiz" pankartı açarak slogan attı. Nisan ve Mayıs ayı içerisinde işten çıkarılan taşerona bağlı ASKİ çalışanları, mağduriyetlerinin biran önce giderilmesini istedi. ASKİ’nin güvenlik görevlileri ile karşı karşıya gelen grup üzerinde "özel güvenlik" yazılı bir montu yaktı.

İŞE İADEDE NETLİK YOK

İşten çıkarılan işçilerin avukatlığını yapan Hicran İlhan, ASKİ’deki yetkililerle görüşerek, yaşanan sıkıntıları aktardı. İki saate yakın süren görüşmenin ardından, Avukat İlhan en geç gelecek hafta tüm ödemelerin gerçekleşeceğini dair ASKİ'li yetkililerden bir söz aldığını; ancak işe iadeler konusunda bir netlik olmadığını söyledi. İlhan, "Alacakların önümüzdeki hafta içerisinde yatmaması halinde buradaki gergin kalabalığın da dağılmayacağını düşünüyoruz. Bu kez açlık grevi yapacaklarını söylüyorlar" dedi.

 

SÜLEYMAN TOKER/ HABERVAKTİM

 

Nisan ve mayıs ayında Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nden (ASKİ) işten çıkarılan taşeron işçiler, ASKİ binası önünde eylem yaptı. Önceki gün akşam saatlerinde ASKİ önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, "Ülkemizi Seviyoruz Ekmeğimizi İstiyoruz", "Kavgamız Ekmeğimiz, Kaygımız Geleceğimiz" pankartı açarak slogan attı.

MAĞDURİYETLERİMİZ GİDERİLSİN
İşten çıkarılan işçiler, ASKİ'nin alacaklarını ödemediğini iddia ederek, bir basın açıklaması yaptı.  Grup adına konuşan Murat Kaya, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istedi. ASKİ önünde kendilerine bütün kapıları kapatan ASKİ’nin güvenlik görevlileri ile karşı karşıya gelen işten çıkarılan taşeron firma güvenlik görevlileri,  üzerinde "özel güvenlik" yazan bir montu yaktı.

MAAŞLAR GELECEK HAFTA ÖDENECEK

İşten çıkarılan taşeron firma elemanlarının yaptığı eylemin ardından işçilerin avukatı Hicran İlhan, ASKİ’deki yetkililerle görüşerek, yaşanan sıkıntıları aktardı.

Yaklaşık olarak iki saate süren görüşmenin ardından, Avukat Hicran İlhan da bir basın açıklaması yaptı. İlhan, en geç gelecek hafta tüm ödemelerin gerçekleşeceğini dair ASKİ'li yetkililerden bir söz aldığını; ancak işe iadeler konusunda bir netlik olmadığını söyledi. İlhan, işe iadeler konusunda yaşanan krizin 22 Haziran'da çıkacak mahkeme kararları sonrasında belli olacağını belirtti.

MAAŞLAR YATMAZSA AÇLIK GREVİ BAŞLAYACAK

Maaşlarının gelecek hafta ödeneceği sözünü alan ASKİ mağduru işçiler, söylenilen tarihte alacaklarının yatmaması halinde ASKİ önünde açlık grevi başlatacaklarını söyledi. Avukat Hicran İlhan, "Alacakların önümüzdeki hafta içerisinde yatmaması halinde buradaki gergin kalabalığın da dağılmayacağını düşünüyoruz. Bu kez açlık grevi yapacaklarını söylüyorlar" dedi. İlhan'ın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı. Geçtiğimiz aylarda yaklaşık 2 bin taşeron ASKİ çalışanı işten çıkarılmıştı.

 

 

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.