ASKİ’de e-fatura dönemi başladı

ASKİ’de e-fatura dönemi başladı

ASKİ kağıttan tasarruf etmek amacıyla, makineden su yüklemesi yapan abonelerine faturayı mailden gönderecek. Yeni uygulamayla tanışan vatandaşlar, ‘‘Faturayı kaybetme derdimiz de olmaz artık’’ diyerek memnuniyetini ifade etti. 

ASKİ kağıttan tasarruf etmek amacıyla, makineden su yüklemesi yapan abonelerine faturayı mailden gönderecek.

Yeni uygulamayla tanışan vatandaşlar, ‘‘Faturayı kaybetme derdimiz de olmaz artık’’ diyerek memnuniyetini ifade etti. 

Artık Ankara'da su matik fatura vermiyor. ASKİ'de kağıt fatura yerine artık e-fatura uygulaması başladı.

Artan kâğıt maliyetlerine tasarruf amaçlı Ankara Büyükşehir Belediyesi de bir kararı hayata geçirdi. Başkentin belirli noktalarında bulunan su yükleme makinelerinden (KİOSK) artış fatura verilmiyor. Bunun yerine öncelikle vatandaştan mail adresi isteniyor ve yapılan yüklemenin faturası anında mail olarak vatandaşa gönderiliyor. Vatandaş ise , “Hem kâğıt israfı önlenir hem de fatura kaybetme derdimiz yok” ifadeleriyle karardan memnuniyetini dile getiriyor. 

Mail adresine fatura gönderimi

Büyükşehir’e bağlı su matiklerden (KİOSK) kart dolumlarında artık fatura verilmiyor. Uygulama başladıktan sonra yapılan ilk alışverişte ‘Kâğıt israfını önlemek amaçlı faturalınızı maille almak ister misiniz?’ sorusu soruluyor. Kabul edip mail adresini cihaza yazan vatandaşlara yükleme yapıldığı anda yüklemenin detaylarını gösteren fatura mail olarak gönderiliyor.

'Faturayı kaybettim ne yapmam gerek' derdi yok...

Uygulamayı yerinde bulan vatandaşlar, “İsabetli karar olmuş yazık günah tonla kâğıt buralarda israf oluyor. Böyle bir yol varken kâğıda yönelmek zaten yanlış olurdu. Hem çevre hem de kâğıt masrafı açısından önemli. Ayrıca insan geçmiş alımlarına bakmak istiyor fatura arama derdine düşüyor. Şimdi anında telefona geliyor. Açıkçası bu kadar hızlı olacağını düşünmemiştim” dedi. 

HASTANELERDE DE TASARRUF VAR

Kâğıt masraflarının artması nedeniyle pek çok hastane tasarrufa gitti. Çoğu hastanede hastalara zorunluk dışında olan sonuç kâğıtları mail olarak ya da hastanenin internet sitesine yükleniyor. Hastane içerisinde ise hastaların sonuçları doğrudan doktorların bilgisayarlarına yükleniyor. Görüştüğümüz bazı hastane yetkilisi eskiye göre bu sayede çok büyük oranda kâğıt tasarrufu yaptıklarını belirtiyor. 

Erkal Erdoğan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.