ASKİ Ticarete mi Atılıyor?

ASKİ Ticarete mi Atılıyor?

Ankara’nın su ve kanalizasyon idaresini yürüten ASKİ'nin, piyasada bulunan birkaç su firmasını alarak marketlerde ve Halk Ekmek büfelerinde su satışına başlayacağı iddia edildi.

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Başkent’in kanalizasyon ve su şebekesi ihtiyaçlarını karşılayan kamu kuruluşu ASKİ hakkında ilginç bir iddia öne sürüldü. ASKİ’nin içme suyu fabrikası alarak piyasada pet şişelerde ve damaca da su satacağı iddiası var. Muhabirimize konuşan birkaç market sahibi ASKİ yetkilileri tarafından kendilerine böyle söylem iletildiğini öne sürdü.

YENİ BİR MARKA OLUŞTURULUYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı olarak görev yapan ASKİ’nin yakın zaman önce içme suyu fabrikası aldığı ve su ticaretine gireceği iddia ediliyor. Yeni bir marka oluşturmak isteyen ASKİ’nin öncelikle içme sularını marketlerde ardından Büyükşehir bünyesinde bulunan Halk Ekmek büfelerinde satmayı planladığı iddiası ortaya atıldı.

SULAR RAFLARDA YERİNİ ALACAK

Gazetemize konuşan market sahipleri ASKİ yetkilileri tarafından kendilerine böyle bir bilgi verildiğini yakın zaman da suların raflarda yerini alacağını söylediler. Şebeke suyu ve kanalizasyon işlerine bakması gereken ASKİ’nin resmi bir kurum olarak böyle bir işe girmesi ise büyük tartışmalara neden olacak gibi.    

ASKİ’NİN GÖREVİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü Kuruluş, Görev, Yetki Ve Yönetimine İlişkin Teşkilat Yönetmeliği’nde yer alan Görev ve Teşkilat maddesine göre ASKİ’nin görevi şöyle özetlenmiş:  ASKİ Genel Müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde

Kuruluş Kanunu ve diğer kanunlarla verilen su ve kanalizasyon hizmetlerini yürütmekle görevli olup, bu görevlerini Genel Kurul, Yönetim Kurulu, Denetçiler, Genel Müdür, Uygulama ve Danışma Birimleriyle yerine getirir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.