ASKİ çalışmalara başladı: Harikalar Diyarı sorunu çözülüyor

ASKİ çalışmalara başladı: Harikalar Diyarı sorunu çözülüyor

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ), yoğun yağışların neden olduğu sel ve su baskınlarına karşı kent genelinde önlemler alırken, Harikalar Diyarı Metro İstasyonu'ndaki sorunlar için de harekete geçti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ASKİ, son dönemde artan yoğun yağışların olumsuz etkilerini minimize etmek amacıyla kent genelinde kapsamlı çalışmalar yürütüyor. Bu çalışmalar, şehrin altyapısını güçlendirmeyi ve olası sel felaketlerinin önüne geçmeyi hedefliyor.

harikalar-diyari-2.jpg

HARİKALAR DİYARI METRO İSTASYONU'NDA YENİ PROJE

ASKİ, özellikle yağış kaynaklı su baskınlarının sıkça yaşandığı Harikalar Diyarı Metro İstasyonu için özel bir proje başlattı. Bu proje kapsamında, Harikalar Diyarı Parkı içerisindeki mevcut yağmur suyu hattına bağlanacak 616 metrelik yeni bir hat inşa edilecek.

harikalar-diyari-3.jpg

PROJENİN HEDEFİ VE BEKLENEN SONUÇLARI

Yeni inşa edilecek 616 metrelik hat, yağmur sularını etkin bir şekilde tahliye ederek sel ve su baskını riskini önemli ölçüde azaltacak. Bu projenin tamamlanmasıyla birlikte, Harikalar Diyarı Metro İstasyonu ve çevresinde yaşanan sel sorunlarına kalıcı bir çözüm getirilmesi hedefleniyor.

harikalar-diyari-4.jpg

YÜRÜYEN MERDİVEN KRİZİ ÇÖZÜLMEDİ

Aylar önce yaşanan aşırı yağışların ardından su basan Harikalar Diyarı Metro Durağı’nda baskın sonucu yürüyen merdivenler devre dışı bırakıldı. Aylardır çalışmayan yürüyen merdivenler ile ilgili herhangi bir çalışma girişiminde bulunulmazken, bölge sakinleri yaşlılar ve engelli vatandaşlar için büyük sorunlar yaşandığını ifade etti.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.