Kurtboğazı'nda olta balıkçılığını bıçak gibi kesen ASKİ, boğulma vakalarını engelleyemiyor

Kurtboğazı'nda olta balıkçılığını bıçak gibi kesen ASKİ, boğulma vakalarını engelleyemiyor

Kurtboğazı Barajı bir kez daha boğulma vakası ile gündemde. Olta balıkçılığı için geçtiğimiz ağustos ayında tedbir alan ve yasaklama kararı ile faaliyeti bıçak gibi kesen ASKİ Genel Müdürlüğü, boğulma vakalarının önüne geçemiyor.

Suriye uyruklu Muhammet Elzinga (21), kardeşi Ahmet Elzinga (18) ve kuzenleri Ali Elzinga (18) serinlemek amacıyla 19 Haziran’da Kurtboğazı Baraj gölüne girdi. Güçlü akıntı sebebiyle sudan çıkamayan gençler çevrede bulunanların durumu fark etmesi üzerine jandarmaya ihbar edildi. Haber üzerine bölgeye AFAD, Ankara Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri, Jandarma Sualtı Arama Kurtarma ve Polis Sualtı Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi. Baraj gölünde botla arama yapan ekipler üç gencin cansız bedenine ulaştı.

3-001.jpg

BENZER VAKALAR GEÇMİŞTE DE YAŞANDI

Kurtboğazı Barajı'nda meydana gelen boğulma vakaları ne yazık ki ilk değil. Geçtiğimiz yıllarda da benzer üzücü olaylar yaşandı. 6 Ağustos 2023'te serinlemek için baraja giren 18 yaşındaki Emre Yozgat, akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Ailesi ve arkadaşlarının ihbarı üzerine olay yerine itfaiye, jandarma ve sağlık ekipleri sevk edildi. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Sualtı Arama Kurtarma ekipleri ve dalgıç polisleri tarafından başlatılan arama çalışmaları sonucunda Emre Yozgat'ın cansız bedeni yaklaşık beş saat süren çalışmaların ardından bulunarak göletten çıkarılmıştı.

1-002.jpg

AKINTILAR İNSANI YUTUYOR

2018 yılının Ağustos ayında ise 19 yaşındaki İsa Kıyak, üç arkadaşıyla piknik yapmak için geldiği Kurtboğazı Baraj Gölü'nde boğularak hayatını kaybetmişti.

Epilepsi hastası olan Kıyak, arkadaşlarından ayrıldıktan sonra sudan çıkamayarak boğulmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama Kurtarma ve jandarma ekiplerinin çalışmaları sonucunda Kıyak'ın cansız bedeni gölde bulunmuştu.

Uzmanlar Kurtboğazı Barajı'nda suya girmenin tehlikeli olduğunu sürekli olarak vurguluyor. Güçlü akıntısı ve derin yapısı nedeniyle barajda yüzmenin büyük risk taşıdığı belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.