Asker çarşısı mazide kaldı

Asker çarşısı mazide kaldı

Maltepe Anadolu Kapalı Çarşısı (Asker Çarşısı) eski günlerindeki canlılığı arıyor.

Maltepe asker çarşısı olarak bilinen Anadolu Kapalı Çarşısı eski günlerini arıyor. Geçtiğimiz dönemde yenilenmesinin ardından işlerin artacağı yönünde beklenti de boşa çıkınca esnafın çoğu dükkânı kapatmış. Bazıları ise günü kurtarmanın derdinde. Öte yandan çarşının eksikleri de göze çarpıyor. Çarşıda bulunan yürüyen merdivenin çalışmadığı görülürken bir başka girişte de merdiven olmaması vatandan ve esnafın tepkisine neden oluyor. 

GÜNÜ KURTARMANIN DERDİNDEYİZ 

Asker çarşısı olarak bilinen Maltepe’den Ulus yönüne geçişin sağlandığı Anadolu kapalı Çarşısı bugünlerde hayli sakin. Eski yoğun günlerini arayan çarşıda esnafta iş olmamasından yakınıyor. Çarşı geçtiğimiz yıllarda yenilenmiş ancak beklenildiği gibi işlerin artmasına fayda sağlamamış. Hatta pek çok esnafta yenilenme esnasında dükkânları boşaltarak bir daha gelmemiş. Mevcut çarşı esnafı ise günü zarar etmeden kapatmanın derdinde olduğunu belirterek, “Eski günlerde esnaf olsun vatandaş olsun burası hayli yoğundu. İnsanlar özel olarak buraya gelirdi. Ama şuan o günleri arar olduk. Çoğu kişide kapatıp gitti dükkânını” dedi. 

YÜRÜYEN MERDİVEN GEREKİYOR

Çarşının Ankara Tren Garı önündeki girişlerinde yürüyen merdiven bulunmamasına vatandaşlar ve esnaf tepki gösteriyor. Çoğu vatandaş Maltepe yönüne tek geçiş olan noktadan ellerinde bavullarla geçerken zor anlar yaşıyor. Çarşı esnafı da dışarıda yönlendirilme olmasına karşın insanların zorlanmamak için alt geçidi kullanmadığını belirterek, “İnsanlar burada ellerinde bavul ile bu merdivenleri inmeye çıkmaya çalışıyor. Kimse tabi bunu istemediği için çoğu kişi vazgeçiyor. Bu durumda bizim işlerimize engel oluyor. Geçen insan sayısı ne kadar düşerse bizimde o kadar işimiz düşer. Çarşının Maltepe yönündeki girişinde yürüyen merdiven var. Oda çalışmıyor. Yetkililerden ricamız biran önce yeni bir merdiven ve çalışmayan merdiveninde çalışır hale getirilmesidir” diye konuştu.  

TEMİZLİK VE MERDİVEN RAMPALARI ÖNEMLİ

Yenilenmesinin ardından eksiklerinin olduğunu söyleyen çarşı esnafı özellikle temizlik konusuna dikkat çekti. Vatandaşların da bu konuda rahatsız olduğunu belirten çarşı esnafı, “Çarşı girişleri ve içinin belirli yerleri pislik içinde. Vatandaşlar da rahatsız olduğunu bize söylüyorlar” diye konuştu. Çarşı içersin deki merdivenler de de rampa olmadığını söyleye çarşı esnafı, “Gün içerisinde pek çok kişiye yardım ediyoruz. Özellikle yaşlıların ellerinde ağır bavul oluyor bırakın büyük merdivenleri çarşı içerisindeki merdivenlerde de zorlanıyorlar. Biz yardım ederken tepkilerini bize söylüyorlar. O yüzden buraya mutlaka rampa gerekiyor” bilgisini verdi. 

Erkal ERDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.