AŞIKLAR ŞEHİTLER İÇİN ATIŞTI

AŞIKLAR ŞEHİTLER İÇİN ATIŞTI

Türkiye'nin dört bir yanından Etimesgut'a gelen 19 aşık, bu kez şehitlerin onuruna düzenlenen programda atıştı. Aşıkların, doğaçlama olarak söyledik sözler katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

AŞIKLAR SÖYLEDİ İZLEYİCİLER MEST OLDU

Etimesgut Belediyesi ile Anadolu Aşıklar Eğitim Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Aşıkların Dilinden Şehitlerimiz Konseri' önceki gün Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Geleneksel Âşıklar Şöleni’nde sahne alan 19 âşık, sırayla saz eşliğinde birbirleriyle doğaçlama atışarak izleyicilere keyifli anlar yaşattı.

KULAKLARIN PASI SİLİNDİ

Âşıklar Şöleni'ne vatandaşların ilgisi de yoğundu. Etkinlik sadece aşıkların karşılıklı atışması ile bitmeyip ozanlar kendi yazdıkları şiirleri ve mektupları da izleyicilerle paylaştı. Duygu dolu geçen program katılan herkese unutulmaz bir gece bıraktı. Dinleyicilerin kulaklarının pası aşıkların sazından ve dilinden çıkan ezgilerle silindi.
 

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

 

Etimesgut Belediyesi ile Anadolu Aşıklar Eğitim Kültür Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Aşıkların Dilinden Şehitlerimiz Konseri' önceki gün Korkut Ata Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

DOĞAÇLAMA ATIŞTILAR

Bu yıl 2’ncisi düzenlenen Geleneksel Âşıklar Şöleni’nde sahne alan 19 âşık, sırayla saz eşliğinde birbirleriyle atışarak izleyicilere keyifli anlar yaşattı. Aşıkların dilinden şehitler için dökülen doğaçlama sözler, izleyicilerin duygulu anlar yaşamasına da neden oldu.

AŞIKLAR SÖYLEDİ İZLEYİCİLER MEST OLDU

Âşıklar Şöleni'ne vatandaşların ilgisi yoğundu. Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelen halk ozanlarının şehitler için yazdığı sözler Etimesgutlu yüzlerce izleyici tarafından ilgiyle karşılandı. Aşıkların arasında baba-oğul, abi- kardeş, şehit kardeşi de vardı. Bol alkış alan aşıkların atışması iki ve üç kişilik gruplarla devam etti. Şehitler, aşıkların güzel atışması ile yad edildi.

KULAKLARIN PASI SİLİNDİ

Programın sunuculuğunu radyo programcısı Yavuz Özer gerçekleştirdi. Sunucu Özer, aşıklara sık sık ayak verdi. Etkinlik sadece aşıkların karşılıklı atışması ile bitmeyip ozanlar kendi yazdıkları şiirleri ve mektupları da izleyicilerle paylaştı. Duygu dolu geçen program katılan herkese unutulmaz bir gece bıraktı. Dinleyicilerin kulaklarının pası aşıkların sazından ve dilinden çıkan ezgilerle silindi.
SEMALARDAN BAKAR BİZİM ŞEHİTLER

Aşıkların şehitler için doğaçlama bestelediği birkaç söz şöyle: "Yurdumdaki yürekleri yakar şehitler, şehitler öldü demeyin semalardan bakar bizim şehitler. Kanlarıyla yıkadılar yurdumun toprağını, Resulullah kendisine sunar cennet madalyasını alıp çıkar bizim şehitler."


     


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.