Asgari ücrete “3 ay” formülü: Bakan Işıkhan’dan net mesaj

Asgari ücrete “3 ay” formülü: Bakan Işıkhan’dan net mesaj

Asgari ücrete ara zam yapılıp yapılmayacağı gündemde. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçen yıl yapılan zammın 1 yıllık olarak belirlendiğini ve şu an için yeni bir zam planı olmadığını açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın açıklamalarının yanı sıra CHP, asgari ücrete her 3 ayda bir enflasyon oranında zam yapılmasını önerdi. Bu teklif, meclis'e sunuldu. Ekonomist Dr. Turgay Bozoğlu ise emekli maaşlarında ek bir zam beklenmediğini, sadece yasal artış ve enflasyon farkı kadar zam alacaklarını söylüyor.

asgari-ucret-2.jpg

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'dan ara zam tartışmalarına ilişkin yeni açıklama geldi. Bakan Işıkhan, asgari ücrete ara zam gelip gelmeyeceği sorusuna "Geçen yıl belirlenirken 1 yıl diye belirlendi" diye cevap verdi. 24 TV yayınına katılan Bakan Işıkhan, "Geçen yılın asgari ücretini belirlerken bir yıllık olarak belirledik. İşveren sendikalarımızla görüşürken bu konuda anlaşmaya vardık, bir yıllık olacak dedik. Bakanlık olarak asgari ücreti biz belirlemiyoruz. Bunun için asgari ücret tespit komisyonumuz var. Hem işçi hem işveren sendikalarının temsilcileri bir komisyon olarak çalışıyorlar" diye konuştu.

asgari-ucret-3.jpg

Öte yandan CHP Grup Başkanvekilleri, asgari ücrete her üç ayda bir enflasyon oranında zam yapılması teklifini Meclis'e sundu.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.