Asfalt Belediyeciliği Bitiyor

Asfalt Belediyeciliği Bitiyor

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, bir belediye yasası hazırladıklarını ifade ederek belediyelerin haksız yere yaptığı tadilatları önleyeceklerini söyledi.

 

 

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nin açılışına katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki önemli açıklamalar yaptı. Hazırladıkları yeni belediye yasasını değerlendiren Mehmet Özhaseki, “Hepimizi rahatsız eden şehirlerin planlarının bozulması ve haksız yere yapılan tadilatlar önlenecek” dedi. Özhaseki, yerel yöneticilere olan güvenin bu uygulamalarla bittiğini de belirtti. 

BELEDİYE BAŞKANLARI 3 KONUDA BAŞARILI OLMALI

Belediye başkanların 3 konuda uzman olması gerektiğini savunan Bakan Özhaseki, “Şehirleri bilerek ve geleceğe taşıyacak şekilde ufuklu olarak planlarsak hem şehirler yaşar hem gelişir hem de içinde yaşayanlar mutlu olur. Eğer doğru planlayamazsak her şey birbirine karışır yaşayanlarda mutsuz olur. Zaten belediye başkanlarının bilmesi gereken 3 tane ana dal varsa birisi para yönetimidir, birisi insan yönetimidir, biriside mekân yönetimidir. Bunları bilmeyen bir adamın belediye başkanı olarak başarılı olmasının ihtimali sıfır” şeklinde konuştu.

YÖNETİCİLERE OLAN GÜVENİ BİTİRİYOR

Yeni belediye yasasıyla şimdiye kadar oluşan sıkıntıların giderileceğini söyleyen Özhaseki, “Bir belediye yasası hazırlığı yaptık, şimdiye kadar sıkıntı duyduğumuz birçok alan giderilmiş olacak. Hepimizi rahatsız eden şehirlerin planlarının bozulması ve haksız yere yapılan tadilatlar önlenecek. Bu uygulamalar bir taraftan şehrin estetiğini bozuyor, bir taraftan alt yapıyı içinden çıkılmaz bir hale getiriyor, bir taraftan hepimizin içindeki adalet duygusunu sarsıyor, bir taraftan da yöneticilere olan güveni bitiriyor” ifadeleri kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.