ASBÜ'de tanıtım günleri başladı

ASBÜ'de tanıtım günleri başladı

Sosyal Bilimler Alanında Türkiye'nin ilk ve tek devlet üniversitesi olma özelliğini taşıyan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde tanım günleri başladı.

2013 yılında Ankara'da kurulan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi, (ASBÜ) Türkiye’nin ilk ve tek devlet üniversitesi olma özelliğini taşıyor. Bünyesinde 5 fakülte ve 5 enstitü bulundurulan ASBÜ,  temelde bir araştırma üniversitesi. Bu yıl, 321 kontenjanı ile Dini İlimleri, Hukuk, Siyasal Bilgiler ve Yabancı Diller fakültelerine öğrenci alacak ASBÜ'de ekonomi, işletme, siyaset bilimi ve kamu yönetimi ve uluslararası ilişkiler bölümlerine İngilizce ağırlıklı bir eğitim veriliyorken; Hukuk ve Din İlimleri fakültelerinde ise derslerin yüzde 30'u İngilizce olarak veriliyor.

"ASBÜ EN DOĞRU TERCİH"

ASBÜ'nün sosyal bilimlere yönelmek isteyen öğrenciler için en doğru tercih olduğunu ifade eden Rektör Yarımcısı Prof. Dr. Ali Danışman, üniversitelerinin temelde bir araştırma üniversitesi olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin sorunlarının özgün çözüm üretme amacı taşıyan üniversitemiz, dünyadaki önde gelen araştırma üniversitelerinde olduğu gibi araştırma merkezleri odağında bir yapılanmadır" diye konuştu.

BİR ŞEHİR ÜNİVERSİTESİ

ASBÜ'nün bir şehir üniversitesi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Danışman "ASBÜ, şehrin dışında bir kampüs üniversitesi değil, toplumla iç içe, şehrin dokusuna ve damarlarına nüfuz eden bir şehir üniversitesidir. Üniversitemiz toplumla bütünleşme ve toplumun dinamik yapısını inceleme fırsatı vermektedir" dedi. Danışman, ASBÜ'nün tarihi Ulus semtinde yer aldığını bu nedenle de eğitim ve araştırmanın tarih ve kültürle bütünleştiği bir ortam sunduğuna da dikkat çekti.

YURTLARA ÇOK YAKIN

ASBÜ'nün şehir merkezinde olduğu için bütün yurtlara çok ayıkın olduğuna dikkat çeken Ali Danışman, kent merkezindeki bazı yurtlara yürüme mesafesinde bulunan üniversitenin ulaşım açısından çok avantajlı bir konuma sahip olduğuna dikkat çekti. 

BİRÇOK YABANCI DİL ÖĞRENME ŞANSI

ASBÜ'nün öğrencilere zengin seçmeli ders havuzuyla farklı bölümlerden ders alma ve kendi ilgi alanlarında derinlemesine çalışma olanağı sunduğunu ifade eden Ali Danışman,  "Biz eğitimde çok dilliliğe önem veren bir üniversiteyiz, önceliğimiz öğrencilerimize dil becerilerini geliştirecek imkânlar sağlamaktadır. Bu kapsamda, Dil Merkezimiz alanında uzman yerli ve yabancı öğretim elemanlarıyla öğrencilerine kaliteli bir dil eğitimi sunmaktadır." dedi

ÇİFT ANADAL VE YAN DAL İMKÂNI

Ali Danışman, öğrencilere mevcudu az sınıflarda interaktif bir eğitim verdiklerini akademik kadrolarının alanın yetkin isimlerinden oluştuğunu vurguladı. Danışman, ASBÜ'de uygulan müfredat dışı programla öğrencilerin ilgi alanlarına göre dersler alabildiğini ifade ederek, çift anadal ve yan dal imkânının yanı sıra çeşitli, değişim programları ile öğrencilere uluslararası bir ortam sunduklarını da sözlerine ekledi.


UĞUR DUYAN / HABERVAKTİM 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.