ARTIK DERT OLMAYACAK

ARTIK DERT OLMAYACAK

Geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiğimiz Fatih Caddesi üzerinde bulunan özellikle hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların sıkça kullandığı asansörsüz üst geçit için karar verildi. Karara göre bölgeye asansörlü alt geçit yapılacak, üst geçit kaldırılacak.

ASANSÖRLÜ ALT GEÇİT GELİYOR
Vatandaşın sıkıntısı gündeme getiren gazetemizin bir haberi daha hayra vesile oldu. 21 Nisan'da gündeme getirdiğimiz asansörsüz üst geçit problemi sonuç buldu. Büyükşehir tarafından Keçiören Fatih Caddesi üzerinde bulunan ve hastanelere yakın olduğu için Keçiören'den gelen vatandaşların sıkça kullandığı üst geçidin bulunduğu bölgenin ileri bir noktasına asansörlü alt geçit yapıldığı duyuruldu. Vatandaşın güvenilir ve rahat bir şekilde karşıdan karşıya geçmesini sağlayacak asansörlü üst geçidin yapımına hızla devam edildiği belirtildi.
ÜST GEÇİT KALDIRILACAK
Alt geçidin bitmesinin ardından söz konusu vatandaşa büyük sıkıntı veren üst geçidin yerinden kaldırılacağı kaydedildi. Bu alt geçit aynı zamanda yapımı devam eden metronun durağı olarak da kullanılacak. Habervaktim'e konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir yetkilileri, alt geçidin tamamlanmak üzere olduğunu ancak açılması için EGO'dan gerekli izinlerin beklendiği ifade edildi. Asansörlü alt geçidin bitmesi halinde, toplu taşıma ile hastanelere gelen yüzlerce vatandaş oldukça rahatlayacak.  

FOTOALTI: Asansörlü alt geçit çalışmalarının bitmesinin ardından özellikle hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlar rahatlıkla karşıdan karşıya geçebilecek.

OSMAN AKDOĞAN/ HABERVAKTİM-

Keçiören Fatih Caddesi üzerinde bulunan ve hastanelere yakın olduğu için Keçiören'den gelen vatandaşların özellikle hasta, yaşlı ve engellilerin sıkça kullandığı asansörsüz üst geçide yıkım kararı verildi. Üst geçitteki sorunu gündeme taşıyan gazetemizin ardından Büyükşehir yetkilileri harekete geçti.
ENGEL OLAN ÜST GEÇİT YIKILACAK
Dışkapı Yıldırım Beyazıt  Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Ankara Çocuk Sağlığı Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Eğitim Araştırma Hastanesi ve Ankara Mevki Asker Hastanesi'ne oldukça yakın olan, genelde Keçiören yönünden gelen vatandaşların sıkça kullandığı ancak asansör olmadığından sürekli şikayet edilen demir üst geçit ilgili 21 Nisan'da "İnmesi Bir Dert Çıkması Bir Dert" başlıklı yaptığımız haber büyük yankı uyandırdı. Vatandaşın sorunlarına değinen haberimizin ardından aldığımız birçok "teşekkür" telefonundan sonra Ankara Büyükşehir yetkilileri de harekete geçti. Karşıdan karşıya geçmek için özellikle hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlara büyük engel olan söz konusu asansörsüz üst geçidin yakın bir zamanda yıkılacağı belirtildi.
BÖLGEYE ASANSÖRLÜ ALT GEÇİT YAPILIYOR
Üst geçidin yıkıldıktan sonra kimsenin mağdur olmayacağı, bölgede yapımı devam eden metro çalışmaları kapsamında bölgedeki hastaneler ile ulaşımı sağlayan ara yolun bulunduğu noktaya bir alt geçidin yapıldığı söylendi. Bu alt geçitte asansörün de bulunduğu ve vatandaşların kısa yoldan rahatlıkla ve güvenilir bir şekilde karşıdan karşıya geçebileceği kaydedildi. Alt geçit çalışmasının hızla sürdüğü çalışmaların bitmesinin ardından asansörsüz üst geçidin yerinden kaldırılacağı belirtildi. Habervaktim'e konuyla ilgili bilgi veren Büyükşehir yetkilileri, alt geçidin tamamlanmak üzere olduğunu ancak açılması için EGO'dan gerekli izinlerin beklendiği ifade edildi.
HABERVAKTİM GÜNDEME GETİRMİŞTİ
Habervaktim, üst geçitte asansör isteğini 21 Nisan'da gündeme getirmişti. Karşıdan karşıya geçmek isteyen özellikle hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların dramına şahit olmuştu ve onların taleplerini yazmıştı. Asansör olmadığından dolayı zar zor merdivenlerden inen yaşlı bir teyze ile engelli bir vatandaşın soluk soluğa kaldığı görüntüsü, muhabirlerimiz objektifine yansımıştı. Herkesin talebi, bölgeye bir asansörün yapılması idi. Yaşananların ardından vatandaşların taleplerinin gerçekleşmesine ramak kaldı.

 

 

 


 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.