Arslan: EYT'nin baş sorumlusu IMF'dir

Arslan: EYT'nin baş sorumlusu IMF'dir

Hizmet-İş Sendikası 13. Olağan Genel Kurulunda konuşan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, ülkemizdeki emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorununun baş sorumlusunun IMF olduğunu söyledi.

Hizmet-İş Sendikası 13. Olağan Genel Kurulunda konuşan Hak-İş Başkanı Mahmut Arslan, ülkemizdeki emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) sorununun baş sorumlusunun IMF olduğunu söyledi.

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası 13. Olağan Genel Kurulu Kızılcahamam’daki bir otelde gerçekleştiriyor. 22 Şubat’ta başlayan ve üç gün sürecek programın açılış programına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve çok sayıda yerli ve yabancı sendika temsilcisi katıldı. 

IMF, GİRDİĞİ ÜLKELERİ TEHDİT EDİYOR

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan özetle şunları söyledi:

“Türkiye’nin mutlaka IMF ile stand by anlaşması yapmasını teşvik edici bu yönde birtakım uluslararası lobiler harekete geçiyor. IMF ile bugüne kadar 17 anlaşma yapılıyor. Bu anlaşmaların 17’si de Türkiye’de siyasi krizleri, ekonomik krizleri, işçilerin daha fazla yoksullaşmasını, adaletsizliklerin daha fazla artmasını, gelir dağılımının daha fazla bozulmasını sağlamıştır. Bir ülkeye IMF girmişse o ülkede sosyal barış tehdit altındadır. Onlar sadece verdikleri krediyi ‘nasıl alırız’ politikalarıyla ne yazık ki ülkeleri kaosa sürüklemektedir” 

IMF YOKSULLUĞA İTİYOR

“Bugün hala Sayın Bakanımızın en çok başını ağrıtan, bizim de en fazla muhatap olduğumuz sorunlardan bir tanesi emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu. Sayın Bakanım, değerli arkadaşlar EYT’lerin mimarı ne yazık ki IMF’dir. Bu IMF bugün (ülkemize) girmek için çaba sarf ediyor. İçerden bir kısım çevrelerde ne yazık ki IMF ile ilgili bir kısım yeni seslendirmeler yapmaya başladı. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Hükümetimizin IMF konusundaki kararlığının son derece önemli buluyorum. Her fırsatta biz  HAK-İş ve Hizmet-İş olarak IMF ile herhangi bir şekilde anlaşmaya gidilmenin karşındayız. Bir kısım lobilerin IMF ile anlaşmaya teşvik etmenin arkasında emek hareketinin, işçi hareketinin toplumun geniş kitlelerinin yoksulluğa dar ve sıkıntılı sürece gidilmesi demektir.”

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ise, yaptığı açıklamada "EYT gündemimizde yok" dedi. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.