Arslan: 80 bin KİT çalışanına kadro istiyoruz

Arslan: 80 bin KİT çalışanına kadro istiyoruz

Hizmet-İş’in 13. Olağan Genel Kurulunda yeniden güven tazeleyen Hak-İş ve Hizmet-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, “80 bin KİT çalışanının açıklanan kararnameye rağmen kadrolarının verilememesi taşeron düzenlemesini gölgelemiştir” dedi.

Hak-İş Konfederasyonu’na bağlı Hizmet- İş Sendikasının 13. Olağan Genel Kurulu sona erdi. Kızılcahamam’da gerçekleştirilen genel kurulda Mahmut Arslan oy çokluğu ile yeniden genel başkanlığa seçildi.

Hak-İş ve Hizmet-İş’in Genel Başkanlığını yürüten Mahmut Arslan, “Birleşin’ temasıyla gerçekleştirilen genel kurulda yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: 

thumbnail_d5d5100a-09a6-4080-a2b1-d97409509e7c.jpg“EMEK HAREKETİYİZ…”

“Biz, sendikal temellerimizi, tarihi köklerimizi bu topraklarda bulan ve yeniden ihya etmeye çalışan bir emek hareketiyiz. Hizmet-İş, bu anlayışla, insan ve emek mücadelesini hiçbir kayıt koymadan, coğrafyalarla sınırlamadan yerli idrak ve küresel misyonla sürdürmektedir. Biz bu vebalin idrakini taşıyoruz. Çünkü bugünlere böyle geldik”

“GECE-GÜNDÜZ UYUMADIK”

“Taşeron işçilikle mücadele, sendikamız tarafından 2003 yılında doğrudan gündeme alınmış, 2007 yılında örgütlenme çalışmalarına hız verilmiştir. Verdiğimiz mücadeleler sonucu, önce “Özel Sözleşmeli Personel” ÖSP olarak bize sunulan çözümün çözüm olmadığını dile getirdik. Sorunun daha da içinden çıkılamaz bir hal alacağını ve sendikal örgütlenmenin önüne yeni ve aşılmaz engellerin konulacağını ifade ettik. İtiraz ettik ve gerekçelerimizi ortaya koyduk. Gece gündüz uyumadan ÖSP’nin yanlış bir karar olduğunu anlattık ve kamu işçiliğini savunduk.  Sonuçta ÖSP’yi gündemimizden çıkarmayı başardık” 

“KADROYA KAVUŞTURDUK”

“Hiçbir emek örgütünün cesaret edip örgütleyemediği, haklarını savunamadığı, yok saydığı Taşeron İşçileriyle sonuna kadar beraber olduk, mücadele verdik. Sorunlarını yüreğimizde hissettik. Verdiğimiz destansı mücadele ile nihayet kadrolarına kavuşturduk”

“1 MİLYON KİŞİ KADROYA GEÇTİ”

“Bu mücadelemiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ve o günkü Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Sayın Çalışma Bakanımız Jülide Sarıeroğlu’nun çabaları ile 5 Aralık 2017 itibariyle sonuca ulaşmış ve artık Kamuda Taşeron Sistemi tarihe karışmıştır. Böylece, 1 milyona yakın taşeron işçi kamu kurumları ve Yerel Yönetimlerde sürekli işçi kadrolarına geçirilmiştir” 

KİT PROBLEMİ SÜRÜYOR

“Ancak, çoğunluğu KİT’lerde çalışan 80 bin civarında taşeron işçisi arkadaşımızın sorunları, çıkarılan kararnameye rağmen hala çözülememiştir, kadrolarına kavuşamamışlardır. Bu durum, çalışma hayatımızın en radikal reformu olarak değerlendirdiğimiz taşeron işçiliği düzenlemesini gölgelemiştir. Bu sorunun da; başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere, Sayın Bakanlarımız ve Ak Parti Yöneticilerinin duyarlı yaklaşımlarıyla çözüleceğine inanıyoruz”

MİLLET İRADESİNDEN YANA TAVIR KOYDUK

“Hak-İş ve Hizmet-İş olarak bütün darbelere, muhtıralara ve olağanüstü durumlara rağmen her zaman özgürlüklerden, demokrasiden, millet iradesinden yana tavır koyduk. 12 Eylül’de, 28 Şubat’ta 27 Nisan’da ve nihayet 15 Temmuz’da bu tavrımızı ortaya koyduk. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.