“ARKADAŞLARIMIZ ÜŞÜMESİN”

“ARKADAŞLARIMIZ ÜŞÜMESİN”

Etimesgut’ta Özel Altın Kalpler Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri, büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek, Fatih’teki Suriyeli kardeşlerine battaniye yardımı yaptı.

Ülkemizde yediden yetmişe her kesim ve çevreden ihtiyaç sahibi Suriyeli kardeşlerimize yardımlar sürüyor.

Bu kapsamda Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınarak, Ankara’ya yerleşen Suriyelilerin ihtiyaçlarına yönelik yardım kampanyaları da aralıksız sürüyor.

cocuklar-3.jpeg

Suriyelilerin Ankara’da yoğun olarak yaşadığı mahallelerden biri de Sincan Fatih. Sincan’ın en büyük mahallesi Fatih’teki Suriyelilerin ihtiyaçları önemli ölçüde halkın yardımları ile karşılanıyor. Kışın gelmesi ve havaların soğumasıyla yakıt ve ısınma malzemeleri Fatih’teki Suriyelilerin en acil ve en büyük ihtiyacı haline gelmiş durumda.

ALTIN KALPLİ MİNİKLERDEN BATTANİYE YARDIMI

Fatih’teki Suriyelilerin ihtiyaçlarına bir destek de Etimesgut’taki miniklerden geldi. Etimesgut’ta Özel Altın Kalpler Kreş ve Gündüz Bakımevi’nin minik öğrencileri, büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek, Sincan Fatih’teki Suriyeli kardeşlerine battaniye yardımı yaptı.

cocuklar-2-004.jpeg

“ARKADAŞLARIMIZ ÜŞÜMESİN”

Bakımevi idaresinin organize ettiği “Arkadaşlarımız Üşümesin” kampanyası ile minik öğrenciler eliyle yardımsever ailelerden  “battaniye” ve “kışlık giyecek” toplandı. Ardından Bakımevi’nde biraraya getirilen battaniye ve giyecekler Sincan Fatih’teki Suriyeli ailelere ulaştırıldı.

MANEVİ BOYUTU ÇOK BÜYÜK

Bakımevi yetkilileri “Topladığımız battaniyelerin ekonomik tutarı çok büyük olmayabilir ancak manevi yönünün hayli derin olduğunu düşünüyoruz. Minik yavrularımızın, ailelerinin büyük bir duyarlılık örneği sergileyerek, Suriyeli ihtiyaç sahipleri için karınca kararınca destek olmaları, ortaya çıkan yardımlaşma ruhu bizleri mutlu etti” dediler.

Özel Altın Kalpler Kreş ve Gündüz Bakımevi idaresi ve minik öğrencileri yaptıkları bu yardım faaliyeti ile büyük takdir topladı. Bakımevi idaresinin Halep’teki ihtiyaç sahibi mazlum Müslümanlara yönelik de bu tür faaliyetlerinin olacağı belirtildi.

cocuklar-4-001.jpeg

 

Ahmet Erdem / Habervaktim

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.