Araçlar yer altına iniyor

Araçlar yer altına iniyor

Ülkede artan araç sayısına paralel olarak yaşanan otopark sorunu için çözüm arayışlarında sona gelindi. Şehir meydanlarında yer altına modern otoparkların yapılması gündeme gelirken pilot bölge olarak Keçiören ve Tuzla seçildi. 

Trafikte artan araç sayısı otopark sorununu katladı. Çözüm arayışına giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı şehir meydanlarının altına otopark yapılmasını gündeme getirdi. Ayrıca her daireye bir otopark zorunluluğu getirilerek sorunun çözüleceği belirtiliyor. 

İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde yaşanan trafik sorununa paralel olarak ihtiyacı artan otoparklar için çözüm arayışında büyük gelişmeler belirdi. Avrupa’ya gönderilen bir heyet oradaki otopark sistemlerini inceledi. Türkiye için en uygun örneği bulma arayışlarında sona gelindi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, “Keçiören ve Tuzla’da pilot uygulama yapıyoruz.

Yeni binalarda her daireye mutlaka bir tane otopark yapılma şartı getiriyoruz. Bu pilot uygulamalarla birlikte hazırladığımız taslak yönetmeliğimizde yaşayacağımız sıkıntıları da görmek istiyoruz” dedi. Meydanların altını otoparklara dönüştürmek istediklerini aktaran Öztürk, tren yollarının altını İstanbul’daki E-5’in, TEM yolunun altını otoparka dönüştürmeyi amaçladıklarını söyledi. Öztürk, bu sayede ulaşım aksinde merkez taşımacılığının güçlendirilmesini de hedeflediklerini belirtti. 

PİLOT BÖLGE KEÇİÖREN

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk, yönetmelik ile ilgili olarak Keçiören ve Tuzla bölgelerinde pilot uygulama başlattıklarını söyledi. Öztürk, otopark yönetmeliğinin hazır olduğunu ve kurumların görüşüne sunulduğunu belirtti. Bundan sonra yapılacak binalar için her daireye bir otopark yapılmasına yönelik şart koyduklarını açıklayan Öztürk, bu pilot uygulamaların ortaya çıkabilecek sıkıntıları göstermesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması için bir fırsat olduğunu ifade etti. 

ASANSÖRLÜ OTOPARKLAR YAPILACAK

Mustafa Öztürk, D-100 karayolu ve TEM otoyollarının altına otoparka dönüştürmeyi ve buna tren yollarının altını da dahil etmeyi amaçladıklarını ifade ederek ulaşımda merkez taşımacılığının güçlendirilmesini hedeflediklerini belirti.
Yeni yönetmelik ile birlikte otopark sanayi sektörünü de ortaya çıkarmak istediklerini aktaran Öztürk, yerin üstünde artık yayaların ve hareket halinde olan araçların kullanımını kolaylaştıracaklarını bildirdi. Apartman tipli otoparkların geleceğini de dile getirerek, arabaların asansör vasıtası ile giriş katına çıkabileceğini anlattı. 


HAKAN ŞAHİN - HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.