Apple, iPhone 16 serisini tanıttı: RAM kapasitesinde standart modellerde artış

Apple, iPhone 16 serisini tanıttı: RAM kapasitesinde standart modellerde artış

Apple, yeni iPhone 16 serisini tanıttı. Standart ve Plus modellerde RAM kapasitesini 8 GB’a yükseltirken, Pro modellerde geçen yılki RAM miktarı korunuyor.

Apple, merakla beklenen yeni iPhone 16 serisini düzenlediği etkinlikte tanıttı. Seride dört model bulunuyor: iPhone 16, iPhone 16 Plus, iPhone 16 Pro ve iPhone 16 Pro Max. Bu yıl Apple, Pro ve Pro Max modellerinde ekran boyutlarını artırmayı tercih etti. iPhone 16 Pro, 6.3 inç ekran büyüklüğüne sahipken, iPhone 16 Pro Max ise 6.9 inç ekranıyla kullanıcıların beğenisine sunuldu.

STANDART MODELLERDE RAM KAPASİTESİ ARTIRILDI

Etkinlikte RAM ve batarya kapasiteleri gibi donanım özelliklerine değinilmese de, tanıtımın ardından bu bilgiler netleşmeye başladı. Xcode kaynak kodlarına göre, tüm iPhone 16 modellerinde 8 GB RAM bulunuyor. Özellikle standart iPhone 16 ve iPhone 16 Plus modellerinde RAM kapasitesinin 8 GB’a çıkarılması dikkat çekiyor. Geçen yılki iPhone 15 ve 15 Plus modellerinde 6 GB RAM bulunuyordu, bu da yeni yapay zeka işlevlerini tam anlamıyla desteklemelerini engelliyordu.

PRO MODELLERİNDE ARTIŞ YOK

Pro ve Pro Max modellerinde ise RAM kapasitesinde bir artış olmaması, Apple’ın bu segmentte performansın yeterli olduğunu düşündüğünü gösteriyor. Ancak, standart ve Plus modellerde RAM'in artırılması, özellikle yapay zeka işlevleri ve çoklu görev performansı açısından önemli bir yenilik sunuyor.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.