ANODER’den bayram müjdesi

ANODER’den bayram müjdesi

ANODER Başkanı İlkay Kalkan, İvedik'e kurulacak Ankara’nın 2’nci oto galericileri sitesinin temel atma törenini önümüzdeki Kurban Bayramı sonrası yapmayı planladıklarını açıkladı.

ANODER Başkanı İlkay Kalkan Başkentlilerin merakla beklediği dev projede bürokrasi işlemlerinin aşıldığını belirterek tahmini 2-3 ay sonra projenin yapım aşamasının başlayabileceğini belirtti.  Kalkan, Kurban Bayramı sonrası olağanüstü genel kurulun yapılacağını, inşaat maliyetinin hesaplanacağını ve firmalardan fiyat alınarak duruma göre hareket edileceğini belirtti.

BAYRAM SONRASI BAŞLANILMASI TAHMİN EDİLİYOR

ANODER’in kurduğu ANOKOOP adlı kooperatif tarafından İvedik OSB’de inşa edilmesi planlanan oto galeri sitesi için ilk kazma vurulmuş, ilk adım atılmıştı. ANODER Başkanı İlkay Kalkan Başkentlilerin merakla beklediği dev projede bürokrasi işlemlerinin aşıldığını belirterek tahmini 2-3 ay sonra projenin yapım aşamasının başlayabileceğini belirtti.  Kalkan, Kurban Bayramı sonrası olağanüstü genel kurulun yapılacağını, inşaat maliyetinin hesaplanacağını ve firmalardan fiyat alınarak duruma göre hareket edileceğini belirtti. Kalkan, tüm bürokrasi işlemlerinin aşıldığını ve görüşülmesi gereken yerlerle gerekli irtibatın sağlandığına değinerek, “Gerek Büyükşehir Belediyesi’nden gerek ATO’dan gerekli izinler alındı. Kurban Bayramı sonrası olağanüstü genel kurulumuzu toplayarak, inşaat firmalarından fiyat alarak, yapım aşamasında nasıl bir yol izleneceğine karar vereceğiz. Tüm çalışmalarımızı bu proje üzerine yoğunlaştırdık” dedi.

250 İŞ YERİ BULUNACAK

2-1.jpg

Maliyeti 200 milyon lirayı bulan dev proje hayata geçtiğinde, OTONOMİ’den sonra Başkent’in 2’inci oto galeri sitesi olacak ve başkente yapılan büyük yatırımlar arasında yerini alacak. 55 milyon lira arsa değerine sahip projede arsa yaklaşık 25 bin 300 metrekare alana sahip. Kalkan, arsanın arsa alanının 25 bin 300 metrekare olduğunu; ancak yerin fiziki durumundan dolayı kot farkı nedeniyle arsanın 50 dönüm olarak kullanılabileceğini, altlı-üstlü dükkânların olacağını söyledi. Kalkan, “Projede 185 tane galeri dükkânı olacak. 4’üncü katta büro ofislerimiz yer alacak. 46 tane ofis bulunacak. En üst kat da ise biri 500 biri de 1000 kişilik olmak üzere 2 tane de çok amaçlı salon yer alacak.  Farklı amaçlarla kullanıla bilinecek” dedi.

ÜYELERE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLANACAK

Üyelerin inşa edilecek oto galerideki yerlerinin bayram sonrası yapılacak olan genel kurulda belli olacağını söyleyen Kalkan, çıkacak maliyete göre üyelere sağlanacak iş yerlerinin dışında kalan ofisleri duruma göre değerlendireceklerini belirtti. Her şey yolunda gitmesi halinde inşaatı 18 ila 24 ay içerisinde bitirip en kısa sürede üyelerimizle birlikte buraya taşınmayı düşünüyoruz" diyen Kalkan üyelere ödeme konusunda büyük kolaylık sağlayacaklarını belirterek, tüm çabalarını bu işe verdiklerini, en kısa sürede Oto Showrom inşasını bitirip üyelerin rahat bir nefes almalarını istediklerini söyledi.

Dev projenin detaylarına ise ilk defa muhabirimiz ulaştı;

KOLAY ERİŞİM İMKÂNI

4 cepheden ayrı ayrı girişi çıkışların yer aldığı yaya ve taşıtların olaylıkla erişim sağlayabilecekleri ve sirkülasyonun kesintisiz devam ettiği İvedik Oto Showroom’da her kat tıpkı bir zemin kat gibi tasarlanmıştır. Her katta müşterilere ait açık park alanları sayesinde otopark ihtiyacı giderilmiş olup 12 metre enindeki geniş yollar sayesinde konfor üst düzeye çıkarılmıştır. Kolay kullanımı olan rampalar aracılığıyla da, araçların bir kattan diğer bir kata rahat ulaşımı sağlanmıştır.

NELER YER ALIYOR?

İvedik Oto Showroom projesi toplamda 248 adet bağımsız bölümden oluşmakta olup içerisinde farklı ihtiyaçlara cevap verebilecek, farklı metrekarelere sahip pek çok birim barındırmaktadır. Oto yıkamadan bakım-servis-yedek parça vs. satışı yapılan birimlere farklı büyüklükte ve nitelikte oto galerilere, kafeteryalara, restoranlara, toplantı salonlarına, mescide, açık-kapalı otoparklara, oturma dinlenme birimlerine, yönetim birimlerine, ofislere kadar farklı kullanım seçeneklerine sahip iş yerleri yer almaktadır.

OTO SERGİ ALANLARI YER ALMAKTA

İlk 4 katının ağırlıklı olarak oto galeri dükkânlarının yer aldığı binada, üst 2 katta yeme içme birimleri, ofisler, bina yönetimi birimi, çok amaçlı büyük salonlar yer almaktadır. Büyük bir kısmı oto galeri kullanımına uygun tasarlanan işyerleri arasında asma katlı, depolu asma katlı, asma katsız gibi farklı kullanım seçeneğine sahip birimler yer almaktadır. Galeri niteliğindeki işyerleri içinde ve dışında araç sergileyebilecekleri oto sergi alanlarına sahiptir.

TÜM TEKNİK DETAYLAR ELE ALINDI

Katlar arasına bırakılan geniş galeri boşluğu sayesinde showroom içine bakan dükkânların gün ışığından faydalanabilecekleri aynı zamanda buraya gelen müşteriler için her kata hâkimiyet sağlayabilecekleri ferah bir mekan oluşturulmuştur. Bu galeri boşluğu içerisine yerleştirilen panaromik asansörler, yürüyen merdivenlerle katlar arası bağlantılar sağlanmıştır. Bina genelinde uygulanan yangın algılama, alarm, uyarı ve sprink sistemi ile yangına karşı üst düzey koruma sağlanmıştır. Fan coil sistemi ile ısıtma, soğutma ve havalandırma konforu sağlanmıştır. Yalıtımdan, havalandırmaya, ısıtmaya kadar tüm teknik detaylar en ince ayrıntısıyla ele alınmıştır.

Sonuç olarak merkezi konumu ile kent içerisinden ve kent dışından rahatlıkla ulaşılabilen bu özel proje hem bölgeye değer katacak, bölgeyi besleyecek ama aynı zamanda İvedik Sanayi sitesindeki pek çok sektöre de hayat verecek, canlılık katacak, adından söz ettirecek işleyişi, mimarisi ve ele alınış biçimiyle Türkiye’de bir ilki gerçekleştiren projedir.

Emrah ÖZCAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.