ANODER Başkanı Kalkandan Önemli Açıklamalar

ANODER Başkanı Kalkandan Önemli Açıklamalar

-“Bizim uğraşımız şehir içinde kalmak için değil uygun koşullarda bir galericiler sitesine taşınmak için…”-“Galerilerin taşınmasına karşı değiliz”-“Bir bayram havasında taşınalım”-“Elimizi taşın altına koymaya hazırız”-“İkinci Galericiler Sitesi için her

Ankara Oto Galericileri Derneği - ANODER Başkanı İlkay Kalkan; Kamu Oyunda oluşturulmaya çalışılan ‘Oto Galericiler Ankara Dışına Taşınmaya Karşı’ söyleminin tamamen bir algı yönetme operasyonu olduğunu belirterek, “Bizim uğraşımız şehir içinde kalmak için değil uygun koşullarda bir galericiler sitesine taşınmak için” dedi.

ANODER Başkanı Kalkan’ın konu ile ilgili tespit ve değerlendirmeleri şöyle:

“Bir süredir yapılan algı operasyonları ile ‘Ankaralı galericilerin şehir dışına taşınmaya karşı olduğu, kaldırım işgali yapmaya devam edeceği’, … gibi yayınlarla galericiler haksız ithamlar ile yaftalanmakta, adeta günah keçisi ilan edilmektedir.

-Taşınmaya karşı değiliz-

Oysaki bizler yani Ankaralı İkinci El Otomobil Satışı Yapan Galeriler taşınmaya karşı değiliz. Bizler sadece 1 Mart 2016 tarihi itibari ile Ankaralı tüm galerici esnafının Ankara dışına taşınmasının mümkün olmayacağını kamuoyu ile paylaşarak bu zorlamanın galerici esnafının kepenk kapatmasına sebebiyet vereceğini dile getirdik. Zira mevcut oto galericiler sitesinin kapasitesi 550 iken Ankara’da bin 500 civarı galerici faaliyet göstermektedir. Mevcut oto galericiler sitesindeki fahiş satış ve kira bedellerine rağmen orası tam kapasite ile çalışsa bile dışarıda kalan bin civarındaki galeri ne yapacaktır?

Bizler bu dışarıda kalan bin esnafın ekmek teknesinin kapanmamasının, çalışanları ile birlikte onbinlerce insanın ekmeği ile oynanmasının karşısındayız. Derdimiz gitmemek değil, derdimiz ekmeğimiz, derdimiz gitmemek değil, derdimiz uygun koşullar sağlanır sağlanmaz gitmek!

-Bir bayram havasında taşınalım-

Bizler bu mağduriyetin giderilmesi için elimizi taşın altına koymaya da hazırız. Bizler taşınmayalım demiyoruz! Biran evvel taşınalım ama önce ivedilikle çözüm üretelim diyoruz. Belediyemizle, devletimizle birlikte biran evvel Ankara’mıza yakışanı yapalım ve ikinci oto galericiler sitesini inşa edip kimse mağdur olmadan bir bayram havasında taşınalım diyoruz.

-Elimizi taşın altına koymaya hazırız-

ANODER olarak Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar doğrultusunda ikinci el otomobil alım satımı yapan Galerilerin 1 Mart’a kadar şehir dışına taşınması kararının yürütmesinin durdurulması kararı almak için İdare Mahkemesine başvurmamızın sebebi de tamamen budur.  Yürütmenin Durdurulması kararının sebebi; Esnafımızın ekmek tekneleri kapanmasın, çalışanlarımız işsiz kalmasın, devletimiz vergi kaybına uğramasın, sektör kayıt dışına itilmesin diyedir. Yineliyoruz bu karar bizim taşınmaya karşı olduğumuz anlamına gelmesin, bizler bir an evvel taşınmak istiyoruz ama uygun koşullarda. Bizler ANODER ve Kooperatifimiz ANOKOOP olarak bu sorunun çözümü için elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu daha önce olduğu gibi şimdide söylüyoruz.

-İkinci Galericiler Sitesi için her şey hazır-

Zira ANODER İkinci Galericiler Sitesinin kurulması ile ilgili tüm görüşmeleri yapmış ve projesini dahi hazırlamıştır.  Ziyaretler, arazi etütlerimiz, fikir alışverişleri ve ilgili tüm alt yapı çalışmaları yapılmıştır. ANODER ve ANOKOOP gerek kadrosu gerek üye yapısı gerekse de mali gücü ile İkinci galericiler sitesini yapmaya hazır ve nazırdır.

- Neden ikinci bir galericiler sitesi-

Neden ikinci bir galericiler sitesi diyecek olursanız şöyle özetleyebiliriz;

* Tamamlanma aşamasında olan Galericiler Sitesi 550 Dükkan kapasitesine sahipken Ankaralı galerici sayısı bu rakamın üç katından bile fazladır. Buraya gidemeyecek olan 500 galericinin bir araya geldiği ANODER durumun ispatıdır.

*Mevcut Oto Galericiler Sitesi yatırımcılarında işin içine girmesi ile fahiş fiyata satılan dükkanlarla donatılmış, zira satılan dükkanların üçte ikilik kısmı galerici dışı yatırımcılar tarafından alınmıştır. Galerici esnafımızın bir çoğunun bu ekonomik koşullar doğrultusundan oradan dükkan alması da yatırımcıların tekelindeki dükkanların kiralarını ödeyebilmesi de mümkün değildir.

*Mevcut Galericiler sitesindeki 100 m2’lik işyerlerinde Traktör, Otobüs, Minübüs, Kamyon ve Kamyonet gibi Araçların sergilenmesi ve satışı fiziksel olarak mümkün değildir. ANODER’in yapmayı planladığı Galericiler Sitesi Projesinde;  binek araç satışının dışında, 250 ve 500 m2’lik işyerleri ile Otobüs, Minübüs, Traktör, kamyon ve kamyonet gibi Araç satışları yapan firmalar için de uygun alanlar mevcuttur. ANODER bu düzen ve birliği onlar içinde sağlayacak ve Ankara için önemli bir eksikliği gidermiş olacaktır. 

*Ankara gibi dev bir metropole gerek sahip olduğu nüfus, gerek araç sayısı,  gerek galeri sayısı ve gerekse de coğrafi yapısı ile ikinci bir galericiler sitesi zaruridir. Bugün birçok Anadolu şehrinde dahi ikinci galericiler sitesi hizmet verip müşteri bulurken Ankara gibi dev bir metropol ve marka bir şehre tek bir galericiler sitesinin yetmesi mümkün değildir.

*Yapılacak ikinci bir galericiler sitesi coğrafi yakınlık açısından kenti ikiye bölecektir. Belli bölgede oturanlar birine başka bir bölgede oturanlar diğerine gidebileceklerdir.

*Hem yatırım hem de gelişim olan galericiler sitelerinin Ankara kazandıracağı, istihdam, prestij, ekonomik gelişim, coğrafi gelişim, hizmet, kırsalda oluşan kentleşme,… gibi çok sayıda fayda sayılabilir.

* Galericiler sitesi inşa edildiği bölgeye yatırımı da getirecektir. Galericiler ve çalışanları bölgeden ev alacak-kiralayacak konut sektörüne katkı sağlayacaktır. Gerek esnaf için gerekse araç alış verişine gelen vatandaşlar için lokantadan markete birçok yapılanma oluşacaktır. Galericiler sitesi gittiği bölgeyi kalkındıracaktır.

* Mevcut yere gidemeyecek olan Galerici esnafı kepenk kapatma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Esnafımız devletine vergi veren, istihdam yaratan emeği ile ekmeğini kazanan namuslu insanlardır. Esnafımızın kepenk kapatması demek bizlerle birlikte çalışanlarımızın da işsiz kalması ile istihdam kaybının yanı sıra devletimizden vergi kaybına maruz kalması demektir. Vergi veren ekonomiye ve devletine katkı sağlayan esnafımızın kepenk kapatması demek işi hukuksuz bir şekilde vergi vermeden kayıtdışı yapan kişi ve yapılanmaların piyasayı ele geçirmesi demek olacaktır. Onların sayısının hızla artması demek olacaktır.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.