Ankara’yı ve Keçiören’i Ayağa Kaldıracağız

Ankara’yı ve Keçiören’i Ayağa Kaldıracağız

Habervaktim’e röportaj veren Milliyetçi Hareket Partisi Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Tuncay Tekay, seçime yönelik çarpıcı açıklamalar yaptı. Ankara’daki seçim atmosferini değerlendiren Tekay, seçilmesi durumunda Ankara’yı ve Keçiören’i ayağa kaldıra

UĞUR ÖĞÜT / HABERVAKTİM

 

Milliyetçi Hareket Partisi Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı Tuncay Tekay 1 Kasım seçimi öncesi Habervaktim’e konuştu. MHP’nin 1 Kasım seçiminde Ankara’da daha iddialı olduğunu söyleyen Tekay seçildiği takdirde Ankara’yı ve Keçiören’i ayağa kaldıracağını ifade etti. Tekay Keçiören ve Ankara’da 7 Haziran seçimlerine göre 1 Kasım seçimlerinin MHP için daha farklı olacağını söyledi.

Ankaralı bir milletvekili adayı olarak kendini tanıtabilir misiniz?

1959 doğumluyum, 1968 yılından beride Keçiören’de ikamet etmekteyim. İş adamıyım, inşaat sektörüyle uğraşıyorum. Ankara’da ve Türkiye’de ilk müteahhitler derneğinin kurucu başkanıyım. Şuan Birleşik İnşaat Müteahhitleri Federasyonu’nun Genel Başkan Yardımcısıyım. Mesleğe ve mensuplarına çok üstün hizmetler verdik. Bunun haricinde siyasete 1986 yılında girdim. Milliyetçi Çalışma Partisi’nin Keçiören’de Kurucu Başkanlığını yaptım. 1991 – 93 dönemi il yönetiminde görev aldım, 94 – 99 dönemi Büyükşehir ve Keçiören Belediye meclis üyeliği, 95 yılında Milliyetçi Hareket Partisi’nde rahmetli Başbuğumuz Alparslan Türkeş beyin listesinde Merkez Karar Kurul Üyeliği yaptım. 2009 -2014 döneminde Keçiören Belediyesi Meclis Üyeliği ve Meclis Başkan Vekilliği görevinde bulundum. 1 Kasım seçimleri içinde MHP milletvekili adayıyım. Ayrıca Kırşehirliler Vakfı’nın Genel Başkan Yardımcısıyım, Kırşehirliler Derneği’nin kurcusuyum, Kırşehirliler Federasyonu’nun kurucusuyum ve üst kurul delegesiyim.

MHP 1 KASIM SEÇİMLERİNDE PATLAMA YAPACAK

7 Haziran seçimlerinin ardından 1 Kasım seçimini yaşayacağız nasıl değerlendiriyorsunuz seçimleri?

7 Haziran seçimlerine kadar Türkiye’de bir tane şehit yok terör bitmiş ve 7 Haziran seçimlerinde sonra da Türkiye’de adeta 90’lı yıllara dönmüş gibi bir hava oluştu. Bunun nedeni de 7 Haziran seçimlerinde çıkan milli iradeyi ve halk iradesini mevcut iktidarın kabullenememesi. Yani kısacası bu çıkan sonucu ben beğenmiyorum, böyle bir sonuç istemiyorum dercesine ülkemizi seçime götürmek adına yasaların tanıdığı yasal süreyi kullanarak, diğer siyasi partileri bunlar koalisyon kurmak istemiyor hayırcılar mantığını kullanarak kendi menfaat ve çıkarlarına alet ettiler. Esas hülyası ve rüyası devletin başındaki büyüğümüzün başkanlık sistemini getirmek, tek hedefleri o. Ama başkanlık sistemini getirebilmek için bu seçimde Güneydoğu’da HDP’yi baraj altına düşürmek. Ve milletvekillerini kendileri alarak referandumla vatandaşı başkanlık sistemine götürmek istiyorlar. 17 – 25 Aralık yolsuzluğunun hesabının kendilerine sorulacağını biliyorlar. Bunların sorulmaması içinde tek rüyaları başkanlık sistemi. Kendilerini kurtarmak için başkanlık sistemine geçmek istiyorlar. Biz de Ankara’da ve Keçiören’de tanınmış bir iş adamı olarak buna fırsat vermemek için devletimizi milletimizi canımızdan çok sevdiğimiz için bu göreve aday olduk. İnşallah Milliyetçi Hareket Partisi 1 Kasım seçimlerinde patlama yapacak. Ülkemizi çok sevdiğimiz için üzerimize ne düşüyorsa maddi ve manevi yapacağız.

MHP KEÇİÖREN’DE DAHA FARKLI SONUÇ ALACAK

Ankara’da MHP olarak hedefiniz nedir ve Türkiye’nin son durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bizi seven bizi bilen her insan şuan bizimle hareket ediyor, Keçiören’i adeta ayağa kaldırdık. MHP Keçiören’de daha farklı bir sonuç alacak. 45 yıldan beri oturduğumuz semt bizi çok iyi tanıyor. MHP aday tespiti noktasında bu dönem iyi bir aday sıralaması yapmıştır, bundan dolayı Ankara’da 7 Haziran seçimlerine göre 1 Kasım seçimlerinde çok daha iyi sonuç alacağız.     Türkiye’de iktidarın gelmiş olduğu 2002 yılının 2 Kasımının gözümüzün önüne serdiğimiz zaman Türkiye’de terör bitmiş, 2002 yılında sadece 6 şehit vermişiz, komşularımız ile dost ilişkileri yürüten, aynı zamanda yüksek derecede ihracat yapan ve yüksek derecede turizm geliri elde eden bir ülkeyiz. Şimdi 2015 geldiğimiz zaman Rusya, İran, Irak ve Suriye ile ilişkilerimiz kopma noktasında, ihracatımız bitmiş vaziyette, turizm gelirimiz bitmiş vaziyette beri taraftan da Suriye gibi yanımızda devlet kalmamış. Adı var ama memleket harap olmuş. Türkiye Suriye’deki iç karışıklıkta taraf oldu, birilerine destek oldu. Cumhurbaşkanımız Esad’a eden bulur şeklinde bir söz söyledi, şimdi Türkiye bunu yaşıyor. Siz başkalarının terör örgütlerine yardımlar yaparsanız onlarda gelir sizin ülkenizde çeşitli operasyonlar yapar. Siz başkalarının ülkesinde macera yaşamaya giderseniz kendi ülkenizde macera bulursunuz. Hatalı bir dış politika var. Tarafsız bir ülke olarak sözü geçen bir ağabey olarak hareket etmemiz lazımdı. Suriye’de uyguladığımız yanlış dış politikanın yansımalarını bugün Türkiye’de yaşıyoruz. Türkiye cumhuriyet tarihinde hiç bu kadar yalnız ve aciz kalmamıştır. Şuan ekonomik olarak ta borçla borç öder hale geldik.

SEÇİMLERE İLGİ PATLAMALARDAN DOLAYI AZALDI

Ankara’daki patlamanın ardından Başkent adeta diken üstünde seçime bu atmosferin nasıl etki yapacağını düşünüyorsunuz.

Vatandaşlarımızın ilgi ve alakası seçimlere bu patlamalardan dolayı büyük ölçüde azaldı. Kalabalık yerlere gidilmiyor, AVM’ler şuan bomboş, AVM’lerdeki cirolar düşmüş durumda ben bunları afakî söylemiyorum, özel gidip görüşüyorum. Buradaki ticari hayatımız da etkilendi. Terörsüz bir hayat tek iktidarla olur aylayışı verilmeye çalışılıyor. Türkiye’de 2 aydır gelen şehit sayısı 172 olmuş durumda. Güneydoğu’da kendi uçaklarımız kendi topraklarımız bombalar durumda, 8 mahallede sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Karısının çocuğunun önünde kafasına sıkılarak öldürülen şehitlerimiz. Açılım süreci nedeniyle doğudaki operasyonlar valilere verilen emirlerle 290 operasyon isteğinden sadece 8 tanesine izin verilmiştir. TSK PKK ve örgütlere karşı operasyon yapamazsa, polis operasyon yapamazsa, terör örgütleri büyür gelişir.    

MHP’NİN İSMİ YETER

MHP olarak seçimlerden beklentileriniz nelerdir, iktidara gelirseniz neler değişir?

Seçim sonra Milliyetçi Hareket Partisi’nin iktidar olması Türkiye’yi bir kere titretir, PKK örgütünü titretir, kimsenin eli tetiğe gidemez MHP’nin ismi yeter. MHP’nin inançlı, ihlaslı ve güçlü kadroları var. Netice olarak Türkiye’de güzel şeyler olur ve Türkiye’ye demokrasi gelir. Herkese güven gelir, zaten güvenin ve istikrarın olmadığı yerde ekonomi iyi olmaz. MHP gelirse güven ve istikrar gelir. MHP bu ülkenin güvencesi ve sigortasıdır.

BÜTÜN KIRŞEHİRLİLERİN DESTEĞİ ARKAMIZDA

Kırşehirli bir milletvekili adayı ve Kırşehirliler Derneği Başkan Yardımcısı olarak Kırşehirlilere mesajınız nedir?

Keçiören bölgesinde 130 – 140 bin civarında Kırşehirli yaşamakta ve Kırşehir’i temsilen bu bölgede en yakın aday benim. Benimde hizmetlerim var gerek belediye meclisinde, gerek ticaret odasında, gerek Kırşehirliler Derneği’nde. Ben Meşe köylüyüm ve Meşe Köylüler Derneğinin Kurucu Başkanıyım ve burada 3 bin 500 hane meşe köylü oturmakta. 18 tanede köy derneğimiz var Keçiören’de. Müthiş bir Kırşehirli desteği var, siz insanlara ne ektiyseniz onu biçersiniz. İyi gününde kötü gününde yanında olduysanız insanlarda sizin yanınızda olur. İnşallah bütün hemşerilerimizin desteği arkamızda burada bir açılış yaptık miting gibi oldu. Biz Keçiören’de bundan dolayı iyi sonuç alacağız.   

      

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.