Ankara'yı bilen Vali: Vasip Şahin

Ankara'yı bilen Vali: Vasip Şahin

Başkent'in yeni valisi... Ankara'ya yabancı biri değil. Şahin, özellikle daha önce görev yaptığı Kızılcahamam'da çok sevilen bir isim.

Ercan Topaca’nın yerine atanan yeni Ankara Valisi Vasip Şahin 1996-2000 yılları arasında Kızılcahamam Kaymakamı olarak görev yapması ve sık sık Başkent’i ziyaret etmesiyle, biliniyor.

Resmi Gazetede yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla Ankara Valiliğine İstanbul Valisi Vasip Şahin atandı. Başkentlilerin tanıdığı simalardan olan Şahin, 1996-2000 yılları arasında Kızılcahamam Kaymakamı olarak görev yapmasıyla biliniyor. Sık sık eski görev yeri olan Kızılcahamam’ı ziyaretleriyle tanınan Şahin, yıl içerisinde birkaç kez ilçeyi ziyaret ederek dostları ve esnafla bir araya geliyor. Şahin’in Ankara’yı çok sevdiği bilinirken, Kızılcahamamlılar tarafından fahri Ankaralı olarak da sayılıyor.

eski Ankara Valisi Ercan Topaca nereye atandı?

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarıyla 20 ile yeni valiler atandı, 18 ile başka illerden, bir ile de merkez valiliğinden atama yapıldı. Mülkiye Başmüfettişi olarak görevlendirilen Ercan Topaca'nın yerine ise Ankara Valiliğine İstanbul Valisi Vasip Şahin getirildi. 

FAHRİ ANKARALI OLARAK BİLİNİYOR

1964 yılı Bayburt doğumlu olan yeni Ankara valisi Vasip Şahin, Ankaralıların tanıdık simalarından. 1996-2000 yılları arasında Kızılcahamam kaymakamı olarak görev yapan Şahin, sık sık eski görev yeri Kızılcahamam’ı ziyaret etmesiyle tanınıyor. Ankara’ya yabancı olmayan Şahin, Kızılcahamamlılar tarafından fahri Ankaralı olarak görülüyor.

KIZILCAHAMAM ZİYARETLERİ İLE TANINIYOR    

Şahin ilçeden ayrıldığı 2000 yılından bu yana senede birkaç kez Kızılcahamam’a gelerek dostları ve esnaflar ile bira araya gelir ilçeyi ziyaret eder. 18 yıldan buyana gelenekselleştirdiği ziyaretleri ile Başkentlilerin gönlünde ayrı bir yeri bulunan Şahin, İstanbul’da en çok kar tatili ilan eden vali olarak da biliniyor. 

Vasip Şahin kimdir? Vasip Şahin nereden mezun oldu? Vasip Şahin nereli?

1964 yılında Bayburt'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzincan'da tamamladı. 1985 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 1986 yılı Haziran ayında Erzincan Kaymakam adayı olarak göreve başladı. 1987 yılında bir yıl süre ile İngiltere'de inceleme ve araştırmalarda bulundu. Daha sonra sırasıyla; Kastamonu-Küre, Malatya-Pütürge ilçelerinde kaymakamlık, Muş Vali Yardımcılığı, Bolu-Mudurnu, Ankara -Kızılcahamam ilçelerinde kaymakamlık, Düzce Vali Yardımcılığı yaptı.

Vasip Şahin nerelerde görev yaptı?

2003 yılında İçişleri Bakanlığı Hukuk Müşaviri ve Sivil Savunma Genel Müdürlüğü'nde Daire Başkanı olarak görevde bulundu.

Eylül 2005- Ağustos 2008 tarihleri arasında İller İdaresi Genel Müdür Yardımcısı, 5 Ağustos 2008 tarihinden itibaren İller İdaresi Genel Müdürü ve 11.05.2010 tarih ve 407 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile 2010-2012 yılları arasında 2 yıl süre ile Düzce Valiliği, 1 Ağustos 2012 tarih ve 2012/3511 Sayılı Kararname ile 2012-2014 yılları arasında 2 yıl süre ile Malatya Valiliği yapan Vasip Şahin, 15.09.2014 tarih ve 2014/6780 sayılı kararname ile İstanbul Valiliğine atanan Vasip Şahin son yayımlanan valiler kararnamesiyle Ankara Valiliğine atandı.

Ayrıca Şahin, evli ve üç çocuk babası olup İngilizce bilmektedir.

Son yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Beypazarı, Etimesgut ve Çankaya kaymakamları ise kaymakamlıktan valilik görevlerine atandı.

Beypazarı Kaymakamı Kadir Ekinci'nin Bingöl Valiliğine, Etimesgut Kaymakamı Fuat Gürel'in Karabük Valiliğine, Çankaya Kaymakamı Kadir Çakır'ın da Yozgat Valiliğine atamaları yapıldı.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.