Ankara’ya çifte uyarı: 80 kilometre hıza ulaşacak!

Ankara’ya çifte uyarı: 80 kilometre hıza ulaşacak!

Son yılların en sıcak ve en kurak yaz aylarını geride bırakan başkent, kış aylarını hissetmeye başladı. Ankara Valiliği’nin uyarısının ardından bir uyarı da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden geldi.

Ankara, geçmiş yıllara oranla bu yaz en sıcak ve en kurak günlerini yaşadı. Yaşadığı o kurak günleri geride bırakan Ankara’da kış kendini hissettirmeye başladı. Meşhur Ankara soğuğu geri dönerken, Ankara yağışların etkisine girdi. Hatta öyle ki Ankara’nın Çamlıdere gibi yüksek ilçelerinde yılın ilk karı düştü. Ankara Valiliği’nin dün yaptığı uyarının ardından bir uyarı da Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden geldi. ABB, 18 Kasım’da (bugün) beklenen yağış öncesi vatandaşları dikkatli olmaları hususunda uyardı.

yagmur-2.jpg

ANKARA VALİLİĞİ ‘METEOROLOJİK UYARI’ DEDİ

Başkentlileri uyaran ilk kurum Ankara Valiliği oldu. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda “Kuvvetli rüzgar ve fırtınaya dikkat” başlığı altında Ankara’da yaşanabilecek olumsuz durumlara karşılık Ankara halkı uyarıldı. Valilikten yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezi’nden alınan son verilere göre; ilimiz çevrelerinde 18 Kasım Cumartesi günü öğle saatlerinden önce başlamak üzere 19 Kasım Pazar günü sabah saatlerine kadar güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgâr ve fırtına (50-80 km/saat) beklendiğinden meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.”

yagmur-1.jpg

ABB TEYAKKUZDA

Ankara Valiliği’nin bu açıklamasının ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi de açıklama yaptı. Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklamada bugün beklenen yağışlarda oluşabilecek herhangi bir olumsuzluğa rağmen tüm ekipleri ile teyakkuzda olduklarını belirtti. Öte yandan belediyenin açıklamasında insanlar, “Vatandaşlarımızın da dikkatli ve tedbirli olmalarını rica ederiz” açıklaması ile Ankara halkına dikkatli olmaları gerektiğini hatırlattı.

 Muhabir
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.