Ankara'ya büyük övgü: İstikbalimizin sigortasıdır
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhuriyetin 100. yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı’nda Ankara’yı anlattı. Topçu, “Ankara’mız, mazlumların sığınağı ve milletimizin istikbali, istikbalinin de sigortasıdır” dedi.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla ilişkiler Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından düzenlenen “Cumhuriyetin 100. Yılında Ankara Tarihi Ve Kültür Değerlerini Anlama Çalıştayı” projesinin paneline siyasiler, bürokratlar ve akademisyenler katıldı. Programda gazetemize konuşan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu “Ankara’mız Hacı Bayram Veli gibi yüce gönüllü ve mazlum milletlerin sığınağı Medine-i Münevveresi’dir. Ankara milletimizin istikbali ve istikbalinin de sigortasıdır” dedi. Yapılan konuşmalar sonrasında düzenlenen panelde Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin Akademisyenlerinden Prof. Dr. Atik Aydın, Dr. Emine Sökmen Adalı, Dr. Gazi Doğan’ın katılımları ve vermiş oldukları bilgi ile projenin anlam ve önemine dikkat çekildi.
ANKARA GÜNÜMÜZÜN MEDİNE’SİDİR
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu yaptığı konuşmada Ankara bilinen 2000 yıllık tarihi ile çeşitli medeniyetlere beşiklik ve başkentlik yapmış kadim bir şehir olduğunu ifade ederek “Tarihi ve taşınmaz kültürel varlıkları açısından oldukça zengin olan Başkentimiz Gordion ve Arslanhane Cami ile UNESCO’nun Dünya Mirası Listesinde yerini almıştır. Cumhuriyetimizle özdeşleşen ve Anadolu’nun bağrında yer alan Ankara, aynı zamanda bir Kültür Başkenti ve bütün mazlumların sığındığı tabiri caizse günümüzün Medine’si, Hacı Bayram Veli gibi yüce gönüllü, milletimizin istiklali ve istikbalinin de sigortasıdır” ifadelerini kullandı.
FARKINDALIK OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ
Düzenlenen panel programı Kültür Sanat Muhabirleri Derneği Başkanı İbrahim Gökdemir’in açılış konuşması ile başladı. Gökdemir, “Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından gerçekleştirilmiş olan projeye ilişkin İki bin yıllık kesintisiz bir yaşamın hüküm sürdüğü, birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, kendi başına devlet olmayı başarmış, 100’ Yılını kutladığımız Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı bir kültür ve sanat şehridir Ankara. Ankara başkent olması sebebi ile bugüne dek Bürokrasi ve Siyasetin gölgesinde kalarak bir Anadolu şehrinin tarihi ve kültürel değerleri açısından ne yazık ki hak ettiği değeri görememiştir. Tam da bu noktada Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerine dikkat çekmek ve hak ettiği değeri kazandırmak üzere bu çalıştayımızı ciddi bir özveri ve gayret ile gerçekleştirmiş bulundurmaktayız. Biz inanıyoruz ki bir şehrin tarihi, kültürel değerleri ve sanatının anlatılabilmesi için o şehrin içinde yaşayan insanların şehri bütünü ile tanıması gerekmektedir. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği olarak Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerini önemsiyor bu manada kamuoyunda bir farkındalık oluşturmak ve halkımızın bilinçlenmesi yönünde çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu konudaki gayretimiz ve çabamızı sürekli göstereceğimize ve olumlu yansımalarını almaya devam edeceğimize gönülden inanıyoruz” şeklinde konuştu.
AKADEMİSYENLERDE KATILDI
Panel programı kapsamında; Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi’nin değerli Akademisyenlerinden Prof. Dr. Atik Aydın, Dr. Emine Sökmen Adalı, Dr. Gazİ Doğan’ın katılımları vermiş oldukları bilgi ile projesinin anlam ve önemine dikkat çekildi. İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün destekleri ile Kültür Sanat Muhabirleri Derneği tarafından “Cumhuriyetin 100’ Yılında Ankara Tarihi ve Kültür Değerleri Anlama Çalıştayı” projesinin panel programı gerçekleştirildi. Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen panel programına; Altındağ Belediye Başkan Adayı Veysel Tiryaki, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan, AK Parti Ankara Millet Vekili Zeynep Yıldız ve çok sayıda Akademisyen, Öğretim üyesi, Öğrenci, Ulusal ve Yerel Basın Mensupları, toplumun farklı kesim ve statülerinden katılım sağlandı.
Kaynak:Faruk Gökyurt/gazeteilksayfa.com
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.