Ankara'nın trafik çilesi özel araçlar

Ankara'nın trafik çilesi özel araçlar

Ankara'nın neredeyse her noktasına EGO, Metro, Ankaray gibi toplu taşıma araçları olmasına rağmen her gün özel aracıyla işe gidip gelenler trafiği kilitliyor. 

5 milyon 271 bin nüfuslu Ankara'da toplu taşımadan çok özel araçların kullanılması trafiği çıkmaz hale getiriyor. Ankaralılar raylı sistemle veya toplu taşımayla daha erken ve daha ucuza ulaşabilecekleri yerlere giderken bile özel araç kullanmayı tercih ediyor.  Özellikle işe gidiş saatlerinde ve akşam işten dönüş saatlerinde trafiği kitleme noktasına getiren özel araçlar vatadaşı çileden çıkartıyor.

Balgat Yolu Her Sabah Kilitli

Büyük Şehir Belediyesi'nin trafiği rahatlatmak için yaptığı tüm yol çalışmalarına rağmen artan araç sayısı bazı yol hatlarında toplu taşıma kullanan vatandaşları çileden çıkardı. Özellikle Kızılay- Balgat hattında toplu taşıma kullanan vatandaşlar trafikteki özel araç kullananlara tepki gösterdi. Toplu taşıma kullanan bir vatandaş, "Bizimde aracımız var herkesin neredeyse Ankara'da bir aracı var. Hepimiz arabamızla işe gidip gelsek Ankara trafiği ne olur. 4 milyon araç bu trafiği kaldırır mı? Toplu taşıma araçları boş gidip geliyor. Normal aracınla bir yere gidip gelirken harcadığın yakıt parası toplu taşımada harcadığın paranın 5-10 katı. İnsanların bilinçli olması lazım. Gösteriş için yada keyfi için kimse trafiği kilitlememeli."dedi.

Toplu Taşıma Medeniyettir

Ankara'da işe gidiş- dönüş trafiğini görünce akıllara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da yaptığı bir açıklamada İstanbul gibi Ankara gibi büyük şehirlerde toplu taşıma kullanılması gerektiğini belirtmek için kullandığı sözler akıllara geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önceki konuşmalarında batılı ülkelerde toplu taşımanın yaygın olarak kullanıldığını Türkiye'de de kullanılması gerektiğini vurgulamıştı.    Enes Sansar/ HABER VAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.