Ankara’nın huzur noktası: Mogan Parkı

Ankara’nın huzur noktası: Mogan Parkı

Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Mogan Parkı, 644 bin 979 metrekarelik geniş alanıyla başkentlilere dinlenme, piknik ve eğlence imkânları sunuyor. İşte Ankara’nın huzur noktası Mogan Parkı.

Ankara’nın 25 km güneyinde bulunan Mogan Gölü etrafına kurulan Mogan Parkı başkentlilere nefes oluyor. Parkta piknik yapmak için mangal alanları, yaklaşık 4 kilometrelik ahşap yürüyüş platformu ve 1.118 metrelik koşu yolu bulunuyor. Bu yollar, ziyaretçilere doğanın tadını çıkarma imkânı sunarken, sportif aktiviteler için de uygun bir alan sağlıyor. Bu huzur noktasını merak edenler için Mogan Parkı’nı havadan görüntüledik. İşte Mogan Parkı:

SPOR VE EĞLENCE İMKANLARI

Mogan Parkı’nda, tenis kortları, mini futbol sahaları, basketbol sahaları, binicilik merkezi ve golf sahası gibi çeşitli spor tesisleri bulunuyor. Ayrıca, parkta bisiklet sürebilir, kaykay yapabilir ve koşu pistinde egzersiz de yapabilirsiniz.

asdasd.jpg

11 DEREDEN BESLENİYOR

Mogan Gölü, toplamda 11 dereden beslenir ve 1910 yılında yoğun yağmur ve ağır kış şartları sonrasında oluşan kar suları ile şimdiki halini almıştır. Mogan Parkı ise, 2004 yılında gölün etrafında 663.269 metrekarelik bir alana kurulmuştur.

yuruuysj.jpg

DOĞASEVERLER AKIN EDİYOR

Mogan Parkı, sahil kasabası atmosferi sunan kıyı şeridi, ahşap yürüyüş platformu ve deniz feneri ile doğaseverlerin akınına uğruyor. Parkta mangal yapabilir, çocuklarınızla çimlerde oynayabilir veya spor sahalarında arkadaşlarınızla vakit geçirebilirsiniz. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar her damak zevkine uygun mekanlar da parkta yer alıyor. Ayrıca, gözlem iskelesinde kuşları gözlemleyebilir ve gölde yelken kurslarına katılabilirsiniz.

deniz-fenrer.jpg

HEM TEMİZ HEM GÜVENLİ

ANFA ekipleri parkın temizlik ve güvenlik ihtiyaçlarını büyük bir titizlikle karşılıyor. Parkta 3 adet WC, 1 adet engelli WC, 2 adet mescit ve 1 adet cami de ziyaretçilerin hizmetine sunuluyor.

piknik-alani.jpg

MOGAN PARKI'NA NASIL GİDİLİR?

Ankara-Konya yolu üzerinde bulunan Mogan Parkı’na, Kızılay’dan kalkan 105, 106 ve 107 numaralı otobüslerle Gölbaşı Hareket Noktası durağında inerek; buradan 101, 108, 177 ve 182 numaralı otobüslerle ulaşabilirsiniz.

Ulus'tan ise 106 ve 107 numaralı otobüslerle Gölbaşı Hareket Noktası durağına, oradan da 101, 108, 177 ve 182 numaralı otobüslerle Mogan Parkı durağına ulaşmak mümkün. Ayrıca, Güvenpark’tan Gölbaşı’na giden dolmuşlarla da parka ulaşabilirsiniz.

Kendi aracıyla gelmek isteyenler ise aşağıdaki haritadan yol tarifine tıklayarak Mogan Park’a ulaşabilir.

Kaynak:Enes Boyacı / İlksayfa

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.