Ankara'nın gizli güzelliği: Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı

Ankara'nın gizli güzelliği: Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen çalışmalarla 2020 yılında başkentlilerin hizmetine yeniden açılan Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'nı sizler için görüntüledik. İşte Ankara'nın gizli güzelliği...

Temeli 1930 yılında atılan Çubuk Barajı, 3 Kasım 1936 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucu lideri Mustafa Kemal Atatürk tarafından hizmete açıldı. Gölü, yeşil alanı ve sosyal tesisleriyle uzun yıllar Ankaralıların dinlenme, eğlence ve mesire alanı olan Çubuk-1 Barajı'nın 1994 yılından itibaren su tutması durduruldu. Baraj aynı yıl Devlet Su İşleri tarafından Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Uzun yıllar boyu düzenlenmeyi bekleyen Çubuk-1 Baraj alanı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş tarafından tekrar hizmete açıldı. Biz de sizler için Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'nı görüntüledik. İşte Ankara'nın gizli güzelliği:

ATA'NIN YADİGARI

Göreve geldikten sonra "Ata’nın yadigârına sahip çıkacağız" sözleriyle düzenlemeleri başlatan Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş; Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’nı 29 Ekim 2020 tarihinde başkentlilerin kullanımına yeniden açtı.

ata-yadigari.jpg

NEFES ALDIRIYOR

413 bin metrekarelik alan üzerine kurulan Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı; dumanlı/dumansız piknik alanları, yürüyüş yolları, etkinlik alanı, kafe ve aslına uygun bir şekilde restore edilen Atatürk Evi ile Ankaralılara nefes aldırıyor.

ataturk-2.jpg

İÇERİSİNDE YOK YOK

Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı içerisinde 254 piknik masası, 167 adet barbekü ünitesi, 219.000 m2lik dumanlı/dumansız piknik alanı, Baraj Market Kafe, Teras Kafe, süs havuzları, 520 metre bisiklet yolu, spor sahası, 736 metre doğa yürüyüş yolu, çocuk oyun alanları ve çeşmeler bulunuyor. Ayrıca araçla gelen vatandaşlar için alanın muhtelif yerlerinde toplam 619 araç kapasiteli otopark yer alıyor.

baraj.jpg

HEM GÜVENLİ HEM TEMİZ

Ankara'nın gizli güzelliği Çubuk-1 Rekreasyon Alanı, Ankara'daki birçok piknik alanına kıyasla çok daha temiz tutuluyor. Dev alanda ne suda ne de piknik alanlarında kirli bir yer veya çöpe rastlamıyorsunuz.

Çubuk-1 Rekreasyon Alanı, ANFA ekipleri tarafından 7 gün 24 saat boyunca denetlenerek güvenli tutuluyor. Öte yandan sürekli devriye gezen güvenlik ekipleri gelen misafirlere de her konuda yardımcı oluyor.

kopru.jpg

ÇUBUK-1 BARAJI REKREASYON ALANINA NASIL GİDİLİR?

Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı, Ankara'nın Altındağ ilçesinde yer almakta olup, merkeze 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Toplu taşıma ile alana gitmek isteyen başkentliler 447 numaralı EGO otobüsüne binerek Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'na ulaşabilir. Kendi araçları alana gitmek isteyen Ankaralılar ise aşağıdaki haritadan yol tarifine tıklayıp Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı'na ulaşabilir.

 İnternet Editörü
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.