Ankara'nın en kalabalık mahallesinde muhtarlık yarışı

Ankara'nın en kalabalık mahallesinde muhtarlık yarışı

Ankara'nın en kalabalık mahallesi Karapürçek'te muhtarlık yarışı başladı... Karapürçek'in genç muhtar adayı Emrah Baldırlıoğlu, gazetemize yaptığı açıklamada, ''Muhtarlık meslek olarak değil de, maaşlı bir iş olarak görülüyor. Biz öyle görmüyoruz'' dedi.

Yaklaşık 80 bin nüfusu ile Ankara'nın en kalabalık mahallesi olan Karapürçek Mahallesi’nde muhtarlık yarışı başladı.

Mahallenin en genç muhtar adayı olan 32 yaşındaki Emrah Baldırlıoğlu gazetemize konuştu.

Muhtarlığı birçok muhtarın masa başı işi olarak görüp, halkı hizmetten mahrum bıraktığın söyleyen Baldırlıoğlu, muhtarlığın maaş için değil halka hizmet için yapılması gerektiğini belirtti. 

Baldırlıoğlu, artık gençlerinde muhtar adayı olduğunu halkın ise bu yönde büyük bir talebi olduğunu belirterek, “Halk gençlerin daha dinamik ve üretken olduğunu biliyor. Bu yüzden vizyon sahibi, çalışkan, bölgeye değer katacak genç muhtarlar istiyor” dedi.

3c903409-2340-43c6-b598-c7e77a0f8469-002.jpgHALK GENÇ MUHTAR İSTİYOR

Başkent'in en kalabalık mahallesi olan Karapürçek Mahallesi yaklaşan yerel seçimlere hazırlanıyor.

Partiler İlçe Belediye Başkanlığı için seçim yarışına girerken, mahallelerde de birçok aday muhtarlık için yarışıyor.

Yaklaşık 80 bin nüfusuyla birçok ilçeden kalabalık olan Karapürçek Mahallesi, birçok muhtar adayına ev sahipliği yapıyor.

Yaklaşan seçim öncesi gazetemize konuşan Karapürçek Mahallesi’nin en genç muhtar adayı 32 yaşındaki Emrah Baldırlıoğlu, artık gençlerinde muhtar adayı olduğunu halkın bu yönde de bir talebi olduğunu belirtiyor.

Karapürçek'in kaç nüfusu var?

Çevrede tanınır ve bilinir olması sebebi ile Karapürçekli vatandaşların talebi ile aday olan Baldırlıoğlu, aday olmasının başlıca sebeplerini şu şekilde sıralıyor:

“Karapürçek’te birçok sorun var. Buraya muhtarlık yapacağız diye geliyorlar fakat yapmıyorlar. Masa başı, maaşlı bir iş olarak görüyorlar. Burası 80 bin nüfusluk bir mahalle. Burada muhtarın büyük etkisi var ama farkında değiller ve kullanamıyorlar.”

“HALK HİZMETTEN MAHRUM KALIYOR”

Muhtarlığı sadece maaşlı bir iş olarak gören kişiler olduğunu, bundan dolayı da halkın hizmetten mahrum kaldığını belirten Baldırlıoğlu, “Muhtarlığı meslek olarak değil de, maaşlı bir iş olarak görüyorlar. Biz böyle görmüyoruz. Biz muhtarlığı halka hizmet etmek için bir araç olarak görüyoruz. Genç bir aday olarak, gelişen teknoloji ve interneti muhtarlığa enjekte edip halkın muhtarlığa ulaşımını kolaylaştırmak istiyoruz. Eskisi gibi kara düzen olsun istemiyoruz. Genç bir aday olarak yeni vizyonlar getirmek istiyoruz.”

“HER ŞEY SİSTEMSEL OLSUN İSTİYORUZ”

“Her şey artık sistemsel bir şekilde ilerlesin istiyoruz. Karapürçek Mahallesi’ne vatandaşların öneri, görüş ve şikâyetlerini iletebilecekleri internet sitesi, Whatsapp ihbar hattı, sosyal medya hesapları vb. kurmak istiyoruz. Vatandaşlar muhtarlığa gelmeden cep telefonlarından şikâyetlerini ve önerilerini bizlere iletebilsin istiyoruz.  Vatandaş sokaklarda muhtar aramasın, merak ettiği her şeyi kurduğumuz sistem sayesinde cep telefonu ile öğrenip muhtarla iletişim kurabilsin istiyoruz.”

252257b5-8e42-40a2-aefe-9ac94ff9a39e.jpgHALK, GENÇLERİN ÜRETKEN VE DİNAMİK OLDUĞUNU BİLİYOR

Artık gençlerinde muhtar adayı olduğunu belirten Baldırlıoğlu, gençlerin daha dinamik ve üretken olduğunu belirtti.

Baldırlıoğlu, “İnsanların kafasında muhtar dediğinde orta yaş üstü bir görüntü beliriyor. Biz bu algıyı kırmak istiyoruz. Bu konuda vatandaşlarda bizleri destekliyor. Gençlerin daha dinamik ve üretken olduklarını biliyor. Gençlerin mahallelere değer katacağını biliyor. Aday olmamdaki süreçte halkın talebi büyük rol oynadı. 18 yıldır burada ikame ediyorum ve yaklaşık 7 yıldır bu bölgede esnafım. Bizde halkın talebini geri çevirmek istemedik. Bu yola girdik” dedi.

Emrah Özcan/HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum