Ankara'nın en başarılı okullarından biri: Hacı Bayram Ortaokulu

Ankara'nın en başarılı okullarından biri: Hacı Bayram Ortaokulu

Altındağ’ın gecekondu bölgesindeki Hacı Bayram Ortaokulu, okul yönetiminin çabası ve hayırseverlerin katkısıyla büyük bir dönüşüme imza attı. Okul, Ankara'nın en başarılı okulları arasına girmekle kalmadı, 'en temiz okul' unvanını da elde etti.

031a405a-8703-48ae-b1c9-d2fb733f828d.jpgAltındağ’ın gecekondu semtlerinden biri olan Ali Ersoy Mahallesi’ndeki Hacı Bayram Ortaokulu, okul yönetiminin çabası ve hayırseverlerin katkıları kısa sürede modern bir eğitim kurumuna dönüştürüldü.

Bir hayli eski okulun fiziki eksikliklerinden dolayı birkaç seneye kadar velilerin çocuklarını dahi göndermek istemediği eğitim kurumu, şimdi en tercih edilen okullar arasına girdi. 

ÖZEL OKUL SEVİYESİNDE EĞİTİM VEREN DEVLET OKULU

Dönüşümün mimarı olan Okul Müdürü Ramazan Kilim, birkaç senedir özel okul seviyesinde eğitim verdiklerini anlatarak, parmak ısırtan başarı hikayesi hakkında bilgiler verdi. Gecekonduların arasındaki bir devlet okulunda kolej kalitesinin yakalandığını belirten Kilim, “2015’te bu okulda göreve başladığımda velilerimiz çocuklarını okula göndermek istemiyordu. Okulda ne oturacak bir öğretmenler odası ne de toplantı yapacak bir salon vardı. Öğretmenlerimizin isteksiz ve verimsiz çalıştıklarını gördüm” dedi. 

31b4f083-0754-4647-b68a-91871a872d17.jpg

OKULUN DÖNÜŞÜMÜNE                            HERKES DESTEK OLDU

İdare olarak okulda dönüşüm başlatmak için 2015’ten sonra kolları sıvadıklarını aktaran Kilim, “Biz okul idaresi olarak ilk projemiz olan “Hacı Bayram Sofrası” dediğimiz kahvaltılarla çevremizde ne kadar esnaf varsa okulumuzda misafir ettik. Esnafımıza bu okulun onların olduğunu ve devletin bütçesinin sınırlı olduğunu ve yardım almadığımızı, yapacakları hayrın bir ömür boyu burada okuyan çocukların hayır ve dualarını alacaklarını anlattık Samimi ve içten olunca yaptıkları yardımın nerede kullanıldığını görünce hiç çekinmeden her projemize destek verdiler” diye konuştu. 

OKULDA SÜPER DÖNÜŞÜM

Okulun dönüşümü için verilen destekleri açıklayan Kilim, “İlk olarak okula 150 kişilik bir konferans salonu kazandırdık 60 bin TL’ye mal oldu. Proje odası 14 bin liraya, iki öğretmen odası 15 bin liraya, bir rehberlik odası 8 bin liraya, çok amaçlı salon 15 bin liraya, fen laboratuvarı 28 bin liraya, teknoloji tasarım  atölyesi 20 bin liraya, müzik atölyesi 25 bin liraya yapıldı. Gelen paralar ile okula harcananların hepsi kayıt altına alındı. Yaklaşık 250 bin TL okulda dönüşüm için harcandı” şeklinde konuştu. 

2a8883f4-965e-40b7-860a-1d54178a0a8d.jpgKALİTE ARTTI

Dönüşüm ile birlikte imkanların artmasının ardından okuldaki eğitim kalitesinin biranda yükseldiğini belirten Kilim, “Ortaokulumuz son iki yılda yapılan merkezi sınavlarda geçen sene 3 tane TEOG Türkiye 1’incisi, bu sene yapılan liselere yerleştirme sınavında yüzde 85 başarı yakalayarak ilçedeki öğrenci velilerinin dikkatlerini üzerine çekti. Bu başarının oluşmasında okul yönetimi,  öğretmenler ve hayırseverlerin katkıları gerçekten inanılmaz derecede yüksektir” ifadelerini kullandı. 

ANKARA’NIN EN TEMİZ OKULU OLDULAR

Ankara’da en temiz okul unvanını aldıklarını da belirten Kilim, “Ankara’da beyaz bayrak sahibiyiz. Yürütülen ‘Öğrenci Koçluğu’ projesiyle her öğrenciyi bir öğretmene zimmetleyerek öğrencinin hem okul içinde hem de okul dışında sosyal, kültürel ve akademik çalışmalarını takip ederek veliyle beraber haftalık ev ziyaretleri sportif, kültürel faaliyetlere ağırlık vererek öğrencilerimizi kazanma yoluna gittik. Öğretmenler ders dışı saatlerde 8. sınıf öğrencilere teneffüslerde, öğle aralarında ya da hafta sonları gönüllü olarak ders verdi, anlamadıkları konularda takviye yaparak çocuklarımızın açıklarını kapattı. Bizim öğrencilerimiz okul dışında Siteler’de çalışarak ailelerine katkı sağlıyorlar, anneleri ise evlere temizliğe giderek geçimlerini sağlamaya çalışıyorlar. Bizler Altındağ’daki dar gelirli imkânı olmayan bu çocukların, Çankaya semtinde bütün imkânları olan ve geçim derdi diye bir sıkıntısı olmayan özel okullarda okuyan öğrencileri nasıl geçerek en iyi okullara gideceklerini en basiti hayal kurmayı ve bunu gerçekleştirmesini öğrettik. İnanın devlet okulunda özel okul kalitesi nasıl yakalanır bunu gösterdik yeter ki size insanlar inansın ve güvensin gerisi Allah’ın izniyle geliyor” sözlerini aktardı. 

OSMAN AKDOĞAN / HABERVAKTİM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum