Ankara'nın 2. oto galerisi için ilk kazma vuruldu

Ankara'nın 2. oto galerisi için ilk kazma vuruldu

ANODER’in kurduğu ANOKOOP adlı kooperatif tarafından İvedik OSB’de inşa edilmesi planlanan oto galeri sitesi için ilk kazma vuruldu. Maliyeti 200 milyon lirayı bulan dev proje hayata geçtiğinde, OTONOMİ’den sonra Başkent’in 2. oto galeri sitesi olacak.

Başkent Ankara’ya kazandırılacak yaklaşık 200 milyon değerindeki ikinci oto galericiler sitesi, Yenimahalle’de bulunan İvedik Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) inşa edilecek. Ankara Oto Galericileri Derneği (ANODER) ve S.S. Ankara Oto Galericileri Toplu İş Yeri Yapı Kooperatifi (ANOKOOP) Başkanı İlkay Kalkan, Serhat Mahallesi 1122. Cadde ile Melih Gökçek Bulvarı’nın kesiştiği noktadaki 25 dönümlük arsa üzerinde yükselecek proje hakkında, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Kalkan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte, projenin detaylarıyla ilgili de inşaat arsası üzerinde bilgi verdi.   

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

selo-1.jpg

Arsa üzerinde şu an iş makinelerinin çalıştığını belirten Başkan İlkay Kalkan, Başkent’in ikinci oto galericiler sitesini İvedik’te en kısa sürede hizmete açmayı hedeflediklerini söyledi. Başkan Kalkan, proje taslağının hazır olduğunu mühendislik firması tarafından projenin eksiksiz olarak teslim edilmesi ile birlikte inşaat ruhsatını hemen alarak hafriyat işlemlerine başlanacağını duyurdu. Başkan Kalkan, inşaat arsasında zemin etüdü ve aplikasyonun da yapıldığını kaydetti. 

TEMELİN MAYIS AYINDA ATILMASI BEKLENİYOR

Mühendislik firmasının projeyi tamamlamak için yoğun bir şekilde çalıştığını aktaran Başkan İlkay Kalkan, hafriyat işlemlerinin bitmesi ile birlikte Mayıs ayı gibi inşaat temelini dualarla birlikte atmayı düşündüklerini açıkladı. Başkan Kalkan, 25 dönümlük arsanın fiziki durumundan dolayı arsayı 50 dönüm gibi kullanabileceklerini anlattı. 

PROJENİN DETAYLARI…

selo-2.jpg

Merakla beklenen oto galericiler sitesinin detaylarıyla ilgili bilgi veren Başkan Kalkan, “4 katlı olan projede toplam 200 dükkan yer alacak. Galerilerin haricinde hem esnafın hem de müşterinin faydalanabileceği lokanta vs. gibi dükkanlar da olacak. Herkesin rahat bir şekilde gezebileceği bir proje hazırlandı. Müşteriler gezerken pek fazla yorulmayacak. Dükkanlar en az 100 metrekare, yüksekliği ise 7 metre olacak. Galerilerin önünde 10 metre boş alan bulunacak. Yollar ise 11.5 metre olacak. İlk 3 kata kadar araçlar rampalar yardımıyla çıkacak. En üst kat bürolar ve yönetim katı olacağı için oraya araç çıkmayacak. Araçlar dükkan önünde yıkanmaması için en alt kata aynı anda yaklaşık 150 aracın yıkanabileceği yer inşa edilecek. Araçlar burada yıkandıktan sonra galerilere çekilecek. Herkesin ibadetini rahatça yerine getirebilmesi için mescitlerimiz olacak. Engelli vatandaşlarımız için yollar olacak. Engelli dostu bir proje hayata geçirmeyi düşünüyoruz. Dört tane yürüyen asansör, dört tane şeffaf asansörler olacak” dedi.

İŞLEMLER HIZLA YÜRÜYECEK

dsc_0791.jpg

Bir ay içerisinde inşaat hafriyatını almaya başlayacaklarını belirten Başkan Kalkan, “Organize Sanayi Bölgelerinin özel bir statüsü olduğu için hem inşaat ruhsatını hem de çalışma ruhsatını İvedik OSB yönetiminden alacağız. Bürokratik işlemlerimizi çok hızlı bir şekilde yürüteceğiz. Allah razı olsun. İvedik OSB yönetimimiz bu konuda bize çok yardımcı oldu.  Bu durum ise bizim inşaata başlayıp bitirmemiz için büyük bir fırsat” diye konuştu. 

BÖLGE ESNAFINA CANLILIK GETİRECEĞİZ 

Projeyi en fazla 1.5- 2 sene içerisinde bitirmeyi hedeflediklerini kaydeden Başkan Kalkan, “Bizim 150 kişilik bir kooperatifimiz var. İnşaatımız bittiği zaman hemen taşınacağız ve bölgeye bir hareket gelecek. Burası yatırım amaçlı olmadığı için beklemeyecek inşaat biter bitmez dükkanlar dolacak. Biz burayı bitirdiğimiz zaman bölgedeki oto elektrikçisi de kaportacısı da, boyacısı da ve birçok esnaf da faydalanacak onlara da can suyu olacak. Çünkü bizim sattığımız araç ikinci el olduğu için müşteri illaki sanayiye gitme ihtiyacı hissediyor. Ya da müşterilerimiz gelip beğendiği aracı bir 'ustaya gösteriyim' dediğinde kolaylıkla işini halledebilecek böylelikle bölgeye de bir canlılık gelecek. İnşallah hem biz kazanacağız hem de kazandıracağız” şeklinde konuştu.  

GALERİCİLER DÖRT GÖZLE BEKLİYOR

dsc_0774.jpg

Projenin bir an önce bitmesi için üyelerinin de sabırsızlandığını aktaran Başkan İlkay Kalkan “Maddi imkanlar el verirse bir senede bitirmek istiyoruz. Çünkü çoğu esnafımız geçici çözümlerle çalışıyor, onun için bu projenin bir an önce bitmesini bekliyor. Araç alım satımı konusundaki yeni çıkan taslağa göre bu iş konut altında olmayacak. Dükkanlarımızı açtığımız zaman yetki belgesini alabileceğiz. Bu durum ise bizi bir an önce bitirmeye sevk ediyor” dedi.  

İSTİHDAMA DESTEK OLACAĞIZ

Ankara'da ikinci bir oto galericiler sitesinin açılması halinde binlerce kişiye ekmek kapısı olacaklarını da belirten Başkan İlkay Kalkan, "Burası faaliyete geçtikten sonra her esnaf arkadaşımız istihdama katkıda bulunacak, vergisini verecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, 'her işveren bir kişiyi işe alsın işsizlik azalır' demişti. Biz bu konuda üstümüze düşenin daha fazlasını yapacağız. Buradan binlerce kişi ekmek yiyecek” ifadelerini kullandı. 

ANKARA’DA BÜYÜK İHTİYAÇ VAR 

Ankara’da 5.5 milyon kişinin, 2 milyon 200 binden fazla aracın bulunduğunu belirten Başkan Kalkan,  "Ankara'ya ikinci bir oto galericiler sitesi kurulduğu zaman rekabet olacak, kalite artacak ve müşteri daha iyi bir hizmet alacak. Şu an Konya'da 2, Van'da 2, Düzce'de 2, İstanbul'da 16, İzmir'de 5, Bursa'da 3 yerde galeri sitesi var. Ankara'mızda ise böyle bir eksiklik var. Bunun 3'üncüsünü, 4'üncüsünü yapan arkadaşlar varsa onlar da yapsın çünkü ihtiyaç var" sözlerini kullandı. Başkan Kalkan kendilerine her konuda yardımcı olan İvedik OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Gültekin'e teşekkür etti. 

Osman AKDOĞAN/HABERVAKİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.