Ankaralı'nın özlemi bitiyor

Ankaralı'nın özlemi bitiyor

Kayaş'tan Sincan'a uzanan 36 km'lik banliyö tren hattı yaklaşık 2 yıl süren çalışma ile yenilendi. Başkentray Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yarın hizmete açılıyor.

Başkentlilerin yaklaşık iki yıldır beklediği Başkentray banliyö hattı, kent içi ulaşım sistemlerine entegre çalışmalarının sona ermesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılacağı törenle yarın yeniden hizmete girecek. Kayaş’tan Sincan’a uzanan 36 kilometrelik ayrılmış yeni hatlara sahip olan Başkentray'ın açılışı Mamak'taki Kayaş İstasyonu'nda düzenlenecek. Yolculara yüksek konforlu ulaşım imkanı sağlayacak ve günde 520 bin kişinin taşınacağı Başkentray, Ankara Kart ile de kullanılabilecek.

ÇALIŞMALAR BİTTİ ŞİMDİ SIRA SEYAHATTE 

baskentray-duraklar-evdenhaberler.png

Ankara'da TCDD Genel Müdürlüğü tarafından yapımı 11 Temmuz 2016'da başlayan ve 21 aydır yapım ve entegre çalışmaları yoğun bir şekilde süren Başkentray banliyö hattı, uzun bir aranın ardından önümüzdeki perşembe günü hizmete giriyor. Test sürüşlerinin geçtiğimiz ay bizzat Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan tarafından yapılan 36 kilometrelik Başkentray'da günlük 520 bin kişinin seyahat etmesi bekleniyor. 

1 MİLYAR 127 MİLYONLUK DEV HİZMET

1 milyar 127 milyon liralık bir yatırım olan ve Kayaş’tan Sincan’a uzanan 36 kilometrelik ayrılmış yeni hatlara sahip olan Başkentray banliyö hattı, 96 vagonla yolculara hizmet verecek. Yüz binlerce kişinin dört gözle beklediği hattın, Kayaş'tan Sincan'a toplam yolculuk süresi 1 saatin altına inecek. 

TCDD İŞLETECEK 

2016'nın ortalarında bakım ve entegre çalışmaları için kapatılan Başkentray banliyö hattı, yeni sistemle yolculara konforlu, hızlı ve güvenli seyahat hizmeti sunacak. Başkentray, TCDD Taşımacılık A.Ş. tarafından işletilecek.  

KAYAŞ SİNCAN ARASI 49 DAKİKAYA DÜŞECEK

Toplam 36 kilometrelik Başkentray banliyö hattında 23 istasyon olacak. Başkentray ile 1 saat süren Sincan - Kayaş arası 49 dakikaya, YHT ile 20 dakika süren Gar-Sincan arası da 11 dakikaya düşecek. Bununla birlikte toplam yolculuk süresi, toplam 49 dakika sürecek. Başkentray, Yenişehir'de Kızılay, Kurtuluş ve Maltepe'de Ankaray ile entegre edildi. 

ENGELLİ DOSTU İSTASYONLAR

Başkentray'ın 23 istasyonu engelli vatandaşlar için engelsiz hale getirildi.  Tüm engelli vatandaşlar hiçbir zorluk yaşamadan kolay bir şekilde ulaşım sağlayabilecek. 

Kayaş'tan Sincan'a uzanan 36 kilometrelik hat, 96 yeni vagonla hizmet verecek. 1 milyar 227 milyon TL maliyetle hayata geçirilen Başkentray ile günlük 520 bin kişiye hizmet verecek.

Osman AKDOĞAN/HABERVAKTİM
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.