Ankaralıların tercihi ‘Mavi Göl’

Ankaralıların tercihi ‘Mavi Göl’

Havaların ısınmasını fırsat bilen Ankaralılar, piknik sezonunu açtı. Özellikle Mavi Göl mangalcılarla dolup taştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait rekreasyon alanlarından biri olan Mavi Göl’de havaların ısınmasını fırsat bilen Ankaralılar, piknik yaparak eğlendiler.

Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte güzel havayı değerlendiren Ankaralı mangal severler, Mamak ilçesinde bulanan Mavi Göl Piknik Alanı’na akın etti. Güzel havanın tadını çıkarmak isteyen  vatandaşlar, mangal sezonunu açmış oldu. Sezonun açılışıyla birlikte Mavi Göl’de  renkli görüntüler ortaya çıktı.

 Yeşille mavinin buluştuğu Mavi Göl’de, piknik yapmak için ailecek bir araya gelen vatandaşlar, piknik alanını doldurdu. Erkekler mangalları yakarken bayanlar ise salataları ve diğer yiyecekleri hazırladı. Çocuklar ise kendileri için oluşturulmuş park alanlarında oyunlar oynayarak günün keyfini çıkardı.
Mavi göle ailesi ile birlikte gelen üniversite öğrencisi Ahmet Aktaş, Ankara’nın en gözde piknik mekanlarından birisisinin olduğunu ve sürekli ailecek Mavi Göl’ü tercih ettiklerini söyledi. 

DENİZE OLAN ÖZLEMİMİZİ GİDERİYORUZ
Mavi gölün şehir merkezine yakın olmasının avantaj olduğunu belirten Aktaş,” Şehir merkezinde böylesine huzurlu ve düzenli piknik alanının bulunması çok güzel. Ankara Büyükşehir Belediyesi burada bizler için bütün detayları düşünmüş. Temizliğinden, güvenliğine kadar ailemizle buraya gelip rahat bir şekilde piknik yapabiliyoruz. Deniz bisikletine binerek veya tekne turuna katılarak denize olan özlemimizi bir nebzede olsa giderebiliyoruz. Araçlarımızı rahatça park edebileceğimiz alanlar var sorun yaşamıyoruz. Buradan ben Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir alan için çok teşekkür ederim.” ifadeleri kullandı. 

SADECE 12 KİLOMETRE UZAKLIKTA
Mamak'a bağlı Kayaş yakınlarındaki Bayındır Barajı'nın rehabilite edilmesiyle oluşturulan Mavi Göl, 2 milyon 121 metrekarelik devasa kullanım alanıyla kent merkezine sadece 12 kilometre uzaklıkta bulunuyor.
Mavi Göl'de piknik yapacak vatandaşlara için barbekü, ahşap piknik masası,  çardaklar, çay bahçeleri, seyir terasları, çeşmeler ve tuvaletler bulunuyor. Rekreasyon alanına aileleriyle birlikte pikniğe gelen çocuklar da düşünülerek 2 büyük ve 20 küçük oyun grubu yerleştirilmiş.

SPOR ALANLARI VE ÇOCUK PARKLARI VAR
Mavi Göl'de ayrıca, 2'si ahşap, 2'si plastik duba sistemli olmak üzere 4 iskele de bulunuyor. Yelkenli teknelerin de bulunduğu Mavi Göl'de isteyenler, can yeleği takarak deniz bisikletlerine binebiliyor. Spor yapmak isteyenlerin de düşünüldüğü alanda, voleybol, basketbol, futbol sahaları, 1 mini golf sahası, 4 kondisyon aletleri grubu ve patika yürüyüş yolları da vatandaşlara hizmet veriyor.
Alanda 12 ve 10 metre boylarında 450 park aydınlatma direği bulunurken, havanın kararmasıyla birlikte göl suları mavi ışıkla, ağaçlar ise yeşil ışıkla aydınlatarak rengarenk bir görünüm kazandırılıyor.

MAVİ GÖLE NASIL GİDİLİR?
Vatandaşların rahat bir ortamda piknik yapmalarını sağlamak amacıyla gün boyunca 4 atlı güvenlik görevlisinin görev yaptığı baraj bölgesinde, özel arabalarıyla gelenlerin kullanabilmesi için büyük bir otopark ile park alanları içinde küçük otoparklar bulunuyor.

Mavi Göl, her yönden kolayca ulaşabilecek merkezi bir yerde. Şehir içinden gelmek isteyenler Ankara-Samsun karayolu üzerindeki Mamak'a bağlı Kayaş mevkisinden yön levhalarını takip ederek, trafik ışıklarının bulunduğu noktadan sağa girerek kolayça ulaşabilir. Levhaları kaçıranlar veya yolu karıştıranlar ise Kıbrıs köyü yol ayrımındaki bulunan köprünün ayağından sağa girerek Mavi Göl'e kolayca gidebilir.Çevre yolunu kullananlar da yine Samsun yoluna çıktıklarında Kayaş yol ayrımından Mavi Göl'e ulaşabilirler.

İBRAHİM ETHEM ÜNAL/HABERVAKTİM

 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.